Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Інше

Вибрати дату
RSS

До Харкова евакуювали мешканців донецького дельфінарію

1 серпня 2014, 22:00

Тікають від бойових дій і тварини. До Харкова евакуювали годованців донецького дельфінарію - двох морських котиків і двох дельфінів.

Опівдні в дельфінарії починається щоденне шоу. Поки "місцеві", харківські артисти працюють на публіку, смакують ласощі та насолоджуються оплесками - гості з Донецька відпочивають у сусідньому басейні. Для вимушених утікачів, восьмирічних котиків - дівчат Лілу та Юли - Харків майже рідне місто. Звідси, 5 років тому, починалася їхня зіркова кар'єра.

Інна Миронова, тренер морських ссавців:

- Обеих знаю. Они пять лет назад у нас выступали. Еще самый первый сезон, потом переехали в Донецк. Узнали.

- Узнали?

- Я думаю, да. Рыбу едят, чувствуют себя отлично.

Тут, у Харкові, Лілу та Юлу виховали й вимуштрували, привчили не боятися оплесків та дитячих вересків - а ось до звуків вибухів і пострілів не готували.

Олена Кушнірська, керівник центру дельфінотерапії:

- Мы до последнего момента принимали это решение. Но в силу ситуации в стране, в силу того, что была стрельба, и несколько снарядов упали в парк Щербакова, в котором находится дельфинарий в Донецке, мы неотлагательно приняли решение и перевезли животных - котиков и дельфинов - в Харьков.

Дельфіни сприймають виступи як гру, для них це забава. Донецьких артистів - Філа та Белу - на публіку поки що не випускають.

Олена Кушнірська, керівник центру дельфінотерапії:

- Пока они проходят адаптацию, адаптируются в новом дельфинарии. То есть решение было принято быстро, и нужно время для адаптации. Я думаю, что в дальнейшем, конечно, будут выступать. Тренеры сопровождают дельфинов и котиков. Во время дороги. И тут, естественно, и тренеры, и ветслужба находятся с ними постоянно.

Тренери морських артистів зазначають: дорогу годованці перенесли значно ліпше, ніж люди. Якби нервувалися - відмовилися б їсти і гратися.

Олена Кушнірська, керівник центру дельфінотерапії:

- Они прекрасно принимают пищу, и вы это сегодня видели. Они играют, они веселятся, жаждут общения, и мы это все им по максимуму даем.

Ганна Силаєва, В'ячеслав Душка
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.