Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 20 травня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Інше

Вибрати дату
RSS

У Береговому родини живуть в гуртожитку без води, каналізації та світла

8 травня 2015, 22:50

На межі. 150 людей у Береговому, що на Закарпатті, живуть без води, каналізації, газу та світла. Усе це зникло півроку тому. Тоді в їхньому гуртожитку сталася велика пожежа. Урядники пообіцяли родинам допомогти облаштувати згорілі житла. Проте віз і нині там.

- Вот так печка, дрова или вещи, или бутылки пособираемо и позакидаемо, и все.

Такі буржуйки тут у кожній кімнаті. На них готують їсти та ними ж і гріються. Взимку ще можна витримати, а от улітку тут справжня сауна. Тож люди виходять готувати на вулицю, на вогнище. А це - надсучасна водогінно-каналізаційна система "Європа". Так її нарікли місцеві.

- А цю воду - бачите, стоїть відро. Виливаєм сюда. А потім, коли повне відро, вибачте, виносимо на вулицю в кусти. Якомога подалі. Так це у нас така каналізація. Сюда ходимо і в туалет.

У гуртожитку на околиці Берегового нема води, газу, не працює каналізація. І от енергетики ще й вимкнули людям світло. За борг...  500 гривень.

- Прийдем включим потом.

- Может, оставите нам еще.

- Ну я ж этим не распоряжаюсь.

Нині тут мешкає 150 осіб, половина з яких - діти.

- А это моя кровать. Я буду кататись на качели.

Нелюдські умови сюди прийшли з пожежею. Восени невідомі підпалили сміття на першому поверсі. Дивом удалося вберегти будівлю. Відтоді життя тут перетворилося на виживання.

Лисавета Попович, мешканка м. Берегового:

- Казав, що коли запалилося, поможе нам окна вставити. І нічого не звертає на те.

- Мер обіцяв?

- Мер, мер! Казав ще, добре, що не все згоріло, а то б ми з ним спали на вулиці.

- Мер вам обіцяв допомогти і нічого не робить?

- Нічого.

У мерії Берегового переконують - про комунальних аборигенів не забули. Посадовці кажуть - від обіцянок допомогти не відмовляються. Ба більше, хочуть сюди ще й заселити родини, які стоять на обліку як учасники АТО.

Михайло Ляшко, заступник Берегівського міського голови:  

- Існує державна програма із забезпечення житлом учасників АТО, і за рахунок цих коштів ми приведемо його в порядок, будуть кошти - будемо приводити гуртожиток у порядок.

Якісь гроші на гуртожиток у бюджеті міста можуть з'явитися наприкінці року. Тоді й розпочнуть ремонтні роботи. Тож влада просить людей почекати й пожити без даху над головою, із мріями, що будівля не завалиться.

Євген Соломин, Олексій Лабунець
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.