Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Наркотики

Вибрати дату
RSS

На Прикарпатті 9-річний хлопчик отруївся горілкою

15 листопада 2010, 14:39

Алкогольне отруєння у третьокласника. На Прикарпатті учень самотужки подужав майже 250 грамів горілки. Після чого пробув три дні в реанімації.

Ростиславові щойно виповнилося дев'ять років. Йому ще гратися б машинками та захоплюватися комп’ютером, а він уже спробував горілку. Школяр запевняє: пити його змусили старші діти. Спочатку дуже побили, а потім присилували наковтатися гидоти. Доза величезна - хлопчика поклали до реанімації.

Ростислав, школяр:

- Копали в живіт, били. Казали, як ми не будем пити, вони нас закриють там в туалеті. Вони наливали і казали, як ми не будем пити, вони нас будуть сильніше бити.

Мати хлопчика твердить те саме. Дитину, заледве відволодали.

Ольга Вінтонів, мати хлопчика:

- Очі завернув, шума з писка. Вертати він не годен. Та ж діти купили. Не він, а тот і хлопці, що їх заставили пити. Вони ж купили. Та й люди виділи, та й вони самі казали, що купили.

Та ось соціальні працівники кажуть інше. У них є інформація, що насправді діти скинулися, купили "чвертку" в місцевій крамниці й випили за школою. Сільмаг, де школярі взяли горілку, - неподалік навчального закладу. Продавчиня запевняє: спиртного малим не продавала. Мовляв, у них на реалізацію алкоголю навіть ліцензії немає. Проте, жінку оштрафували на 6 тисяч 800 гривень. Бо на це місце купівлі вказав сам третьокласник. Районного нарколога такі історії вже не дивують. Медик зі стажем каже: малолітніх пияків дедалі більше.

Василь Коцкович, нарколог:

- Діти є дуже цікаві від природи, і оте застілля, що батьки роблять - свята, запрошують дітей за стіл, - вони психологічно вже є готові до вживання алкоголю. Це є метод наслідування. Другий варіант - це занадто рекламування алкогольних напоїв.

За останній місяць в області зареєстрували три випадки отруєння спиртним дітей. Вік малолітніх пияків - від семи до 10 років. Окрім того, міліція склала 130 протоколів на продавців алкогольних напоїв неповнолітнім.

Володимир Гарматюк, Василь Смага.
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.