Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 6 травня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Бійки та насильство

Вибрати дату
RSS

На Черкащині у кав'ярні київський суддя влаштував стрілянину

1 липня 2010, 10:20

Cуддя Дарницького райсуду Києва стріляв у людину. Інцидент трапився в селі на Черкащині, де чиновник вихідними відпочивав із сім'єю. У кав'ярні виник конфлікт. Достеменно відомо тільки те, що киянин застосував бойового пістолета. Про мотив такого вчинку обидві сторони розповідають різне.

Зазвичай у цій кав'ярні тихо. Та вихідними тут лунали крики, і навіть звучали постріли. В результаті розбірок з місця забрали чоловіка з вогнепальними пораненнями. Міліціянти з'ясували: стріляв киянин. Резонансу цій справі додала його посада судді Дарницького райсуду столиці. За словами постраждалих, п'яний суддя вихвалявся своєю недоторканністю, а потім витяг зброю і розстріляв чоловіка. А потім ще й намагався зґвалтувати його знайому.

Ходіна, мешканка с. Бобриці:

- Я не встигла і голови піднять - він мене вдарив у губу. Каже, я щас покажу, як дівчат насилують. Я почала з ним боротися, скільки могла. Він мене кинув на підлогу, я упала. Він мене тягнув по асфальту. Наче п'яний був. Я людини не знаю, ну, наче п'яний був.

Журналісти "Свідка" зв'язалися з опальним суддею. У зустрічі він відмовив, позаяк лежить у лікарні зі струсом мозку. Телефоном розповів зовсім іншу історію. Каже, в кав'ярні справді сидів - разом із дружиною та її сестрою. Поруч - гучна компанія. Чоловіки лаялися. На зауваження Євгена ніхто не відреагував. Аби не слухати лайки, суддя з родичами вирішив піти.

Євген Вовк, суддя Дарницького району м. Києва:

- После того, как мы вышли, один из них сразу вышел за мной, и второй тоже, и, получается, направился ко мне, порвал рубашку и разбил голову каким-то предметом, потому что сразу залила кровь, я начал убегать. Убегая, я достал на ходу пистолет и предупредил, чтобы они остановились, но никто не остановился. Я сделал предупредительный выстрел, потом по ногам.

Поранений Олександр Куча перебуває в реанімації. Спілкуватися з ним медики забороняють. Родичі та знайомі демонструють одяг постраждалого. Кажуть, стріляли, принаймні, тричі.

Олександр Мельников, товариш постраждалого:

- Имеем мы два ранения пулевых входящих и выходящих - слева направо. По диагонали они прошли. Вот пулевое ранение на рубашке уже справа налево уже. По факту мы имеем три ранения входящих и два выходящих.

Тієї ночі не пив, переконує суддя. Тому тверезо оцінив загрозу своєму життю. А спробу зґвалтування називає нісенітницею. Не розуміє, як можна таке вчинити на очах у дружини та її сестри. Слова і дії Алли Ходіної називає підставою.

Євген Вовк, суддя Дарницького районного суду м. Києва:

- Одна подошла ко мне, ударила по ране, по голове, потом сняла трусы, начала с ними бегать и говорить, что тебе конец.

Поки що у цій справі звинувачують пораненого Олександра Кучу та його товариша. Їм інкримінують бешкет та напад на суддю. Усе з'ясує слідство. На його результати чекає й Вища рада юстиції, аби дати свою оцінку діям служителя Феміди.

Олександр Дем'янчук Станіслав Кухарчук.
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.