Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 20 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Пожежі

Вибрати дату
RSS

На Одещині живцем згоріли двоє близнюків

27 грудня 2010, 12:54

Вдруге за тиждень на Одещині у вогні загинули діти. Минулої п’ятниці двоє малюків згоріли на одеській Молдаванці, тепер трагедія сталася в Балтському районі. У дитячому ліжечку живцем згоріли двоє близнят. Трирічних дівчаток замкнула в хаті мама.

Валентина, сусідка:

- Я йшла в магазин. І дивлюся - з переднього цього вікна іде дим. Я не знала, що таке, пішла до сусідки, ця сусідка не може, каже, біжи сама. Я пішла - двері заперті.

На пожежу в селі Коритному збіглися всі сусіди. Горіла хата родини Поліщуків. Нажахані люди почали нести відра з водою, гасили полум’я через вікно.

Василь Вдовиченко, сусід:

- З цією сусідкою Валею ми прибігли сюди, двері були на замкові. Що робити, дим валив вже повністю. Я шарпнув, вирвав з замком, но зайти вже не було можливості туди. Я знав, що там діти, но зайти не було можливості.

Жар був надзвичайно великий - полум’я сягало двох метрів.

Любов Сорочинська, сусідка:

- Коли ми прийшли, хотіли влізти в хату, думали, що витягнем дітей, бо знали, що там діти. А воно так сильно горіло, що вообще невозможно було витягнути нікого. Ми начали поливати водою, визвали пожарну, "скору".

Близнятам, Олександрі й Наталі, 13 січня мало б виповнитися по 4 рочки. Мати замкнула їх у хаті ще вранці, розпаливши перед цим піч.

Ліна Поліщук, мати загиблих дітей:

- Я батька проводжала додому, поїхала в Болту, посадила на автобус, збиралася вже додому, тут звонок - телефон дзвоне: "Бігом додому, пожар". Я пока доїхала, тут уже все горіло. Двоє діток, близнятка, 2007 року, 13 января.

Коли на місце прибули МНСівці, рятувати дітей було запізно.

Віктор Буланцев, керівник сектору МНС у Балтському районі Одеської області:

- Уже пламя охватило эту комнату, языки были с окон и с дверей, и когда подали уже два ствола, начали тушить, сбили пламя и обнаружили возле отопительной печи печи тела двоих обгорелых деток.

Вже коли гасили полум’я, рятувальники дізналися причину займання. Згоріла хата через пошкоджену піч.

Віктор Буланцев, керівник сектору МНС у Балтському районі Одеської області:

- Верхняя часть обгоревшая, видно, что температура была достаточной, и прогорел вход на чердак, что дало тягу и хорошему распространению горения.

Нещасний випадок обурив усіх мешканців села. Люди звинувачують у трагедії матір дівчаток. Вона частенько кидала близнят у хаті, а сама пиячила.

Віктор Волошин, сусід:

- Дітей лишила, ви самі знаєте, що таке горяща груба в хаті. Вона вела аморальний спосіб життя, можна сказати так, пила постоянно, бардак, компанія, так що не знаю я. Це дуже велика біда, но це могло случиться іменно через п’янку цю всю. В мене теж 6-ро дітей, але, слава Богу, Бог хранить і все хорошо. А це - мати такі діти, я не знаю, убивати таких людей нада!

Сусідка:

- Було в неї, то пила, то вже начали її лякати, казати, що не візьмеш себе в руки - заберуть дітей. І вона казала, що все, більше не буду, давала слово, лиш не забирайте від мене дітей, бо я без них не зможу. Але бачте, це мало колись случитися.

Діток дуже шкодують люди. Кажуть, підтримували сім’ю, як могли: підгодовували дівчаток, допомогли навіть купити хату. Рятувальники ж закликають зробити висновки з трагедії. Адже протягом грудня на Одещині у вогні загинуло вже 19-ро людей, з них - четверо малюків.

Оксана Піднебесна, Влад Величко.
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.