Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Пожежі

Вибрати дату
RSS

В Івано-Франківську під час пожежі загинув рятувальник

24 квітня 2012, 11:03

Надзвичайна пригода в Івано-Франківську: під час пожежі загинув рятувальник і ще двоє дістали травм. Трагедія сталася, коли МНСівці гасили займання в кав’ярні. Спалахнуло в закладі у розпал святкування.

Найімовірнішою причиною займання називають коротке замкнення в щитовій. Рятувальники негайно евакуювали людей з основного приміщення. Та коли кинулися перевіряти інші кімнати, на другому поверсі пролунав вибух.

Михайло Гриньків, рятувальник:

- Звук такий - фух. Чи то вибух був. Мене викинуло у вікно і на другому поверсі я завис і горів.

Наслідки вибуху виявилися трагічними. Загинув 22-річний старший лейтенант Ігор Шевчук.

Володимир Чернецький, керівник УМНС в Івано-Франківській області:

Буде відкритий рахунок, на який будуть поступати кошти для сімї загиблого, що в таких випадках робиться. Ми будемо представляти його до нагороди, його і його товаришів. Тих, які працювали, які рятували.

Ніхто з відвідувачів та працівників закладу не постраждав. Травмовані ж рятувальники, які дістали опіки 2 й 3 ступенів  - у лікарні. Що саме призвело до пожежі, а головне - спричинило вибух, з'ясовують слідчі прокуратури. Власники закладу спілкуватися з журналістами відмовляються навідріз.

Олег Кіпер, керівник управління прокуратури Івано-Франківської області:

Зараз проводиться перевірка на отримання дозволів. Як ці дозволи отримувалися на встановлення електрощитової, на встановлення цих балонів і відповідно буде прийняте рішення.

Тим часом у прокуратурі кажуть - якщо порушення підтвердяться, власникам закладу загрожує позбавлення волі на термін від 3 до 8 років.

Володимир Гарматюк, Василь Смага
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.