Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Пожежі

Вибрати дату
RSS

Новорічна пожежа на Львівщині

2 січня 2014, 22:40

Першого дня Нового року дотла згоріла квартира в багатоповерхівці в Червонограді, що на Львівщині. Десятеро мешканців, з яких четверо - діти, з чадним отруєнням опинилися в лікарні. Решта ж добу відмивала свої помешкання й під'їзд від кіптяви.

Зайнялося приблизно о 9-й ранку в оселі на четвертому поверсі. Її 20-річний власник запросив увечері гостей. Молодь цілу ніч гуляла, а вдосвіта з невідомих поки причин у помешканні спалахнуло.

Василь Пімаш, сусід:

- Малий прибіг до мене: поможіть, бо горимо. Щось дим, горимо. Каже, дайте мені штани. Прийшов голий, без штанів. Тільки в сорочці і в трусах. Я йому дав штани свої, він надівся і побіг наверх. І після того я пішов на низ і дивлюся, після того пішов очаг, з середнього вікна дим. Не дим, а вже вогонь, язики почали йти на п'ятий поверх.

- Вийшла на балкон і побачила - дує з вікна. Всьо. Дим страшний з вікна.

30 хвилин люди намагалися погасити вогонь самотужки. Коли приїхали рятувальники, квартира згоріла дощенту. Пожежники евакуювали десятьох людей і лише тоді приборкали полум'я.

Олексій Скрибінець, керівник відділу Державної служби з надзвичайних ситуацій у Львівській області:

- Перше, чим він ускладнювався, це тим, що Новий рік. Велика кількість людей. Вони дивилися і фактично не давали підрозділу працювати в нормальному режимі. Крім того, повідомлення, можна рахувати, поступило з запізненням. Що й набуло характеру пожежи, тобто вся квартира на момент прибуття була охоплена вогнем. 

Дим оповив горішні поверхи - тому мешканці кількох квартир надихалися чаду. Серед постраждалих і 8-місячна Христинка. Вона з матір'ю відбулася легким отруєнням і великим переляком.

- Ну, шо мене тішить, то що дитина здорова є. Я не можу більше нічого сказати.

Щоб дати помешканням лад, сусіди мили стіни й підлоги цілий день.

Василь Пімаш, сусід:

- Ну, гуляли хлопці. Ну погуляли собі, там що сталося, ну що зробиш. Може, цигарку кинули, може… Ніхто нічо не знає абсолютно.

Що завдало новорічного клопоту і хто в цьому винен - буде відомо лише після розслідування. Правоохоронці, передусім, допитають власника згорілої квартири, який у лікарні. Його життю нічого не загрожує.

Вікторія Балицька, Михайло Заярнюк
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.