Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Афери

Вибрати дату
RSS

На Тернопільщині юні семінарісти займались фальшивомонетництвом

24 грудня 2009, 12:23

Почали духовну путь з обману. На Тернопільщині учні семінарії на дозвіллі виготовляли фальшиві гроші. Про хвацьких аферистів наш наступний сюжет.

Потрібні гроші - візьми й надрукуй. Принаймні, так і чинив майбутній душпастир на Тернопільщині. У чотирнадцять хлопчина виявився не на свої роки спритним. І хоча навчався в духовній семінарії, на закони мирські й Божі зважав не надто.

Василь Крайник, керівник Кременецького РВ міліції:

- На оргтехніці виготовив фальшиві купюри номіналом п’ять та 20 гривень, які перевіз на територію кременецького району і разом зі своїми друзями збував у магазинах та в столових де вони харчувались.

Підліток залучив до афери ще кількох семінаристів. На квартирі, яку хлопці винаймали, кипіла робота. Одні нарізали гроші, інші натирали їх воском, щоб так зістарити й зробити схожими на справжні. Пропонували гривні навіть у монастирі.

Ганна Садова, слідчий Кременецького РВ міліції:

- Так після чергового збуту зокрема двадцятигривневої банкноти, його було затримано та доставлено в Кременецький РВ.

Експерти кажуть, фальшиві гроші були низької якості, надруковані на звичайному принтері. Та ошукані здебільшого підробки не помічали.

Ольга Дзюра, експерт управління МВС України в Тернопільській області:

- Дані купюри не мають високого способу друку, який знаходиться на номері банкнот, відсутність глибокого друку, відсутність водяного знаку.

Організатор афери - неповнолітній, і покарають його не надто суворо. А ось іншим співучасникам уже є по шістнадцять. Тож за дармові обіди й гулянки можуть потрапити за ґрати років на п’ять.

Марина Борисполець, Сергій Шворников, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален
Комментарий удален
pIcgWM sfletczglyzi
fbtnas 10.12.2011, 19:53 ответить
I can't hear aynthing over the sound of how awesome this article is.
Liza 10.12.2011, 07:41 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.