Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Афери

Вибрати дату
RSS

У Києві орудують шахраї на евакуаторах

6 жовтня 2010, 12:17

У Києві знову працюють евакуатори. Щоправда, липові. Діяльність цих вантажівок заборонили ще півтора року тому. Проте, знайшлися шахраї, які заробляють на необізнаності водіїв.

На автофорумах нині тільки й розмов: у столиці машини евакуйовують. Завсідник сайту розповідає: на Поштовому майдані припаркував автівку. Повернувся до неї через десяток хвилин. А залізного коня забрав евакуатор. Чоловік вантажівку наздогнав. Та машини йому не віддали. Мовляв, за порушення правил паркування її забирають на штрафмайданчик. З власника ж - ще й вісімсот гривень штрафу. Проте, за три сотні хабара авто повернули одразу. Кому заплатив кермувальник - невідомо, адже з лютого 2009-го діяльність евакуаторів урядники офіційно заборонили.

Андрій Шимко, юрист:

- Автомобилисты могут спокойно припарковать транспортные средства, где им удобно, а не в тех определенных местах, которых на всех просто не хватало физически.

Наглядали за дотриманням правил паркування співробітники спеціального комунального підприємства. Вони ж і евакуйовували автівки порушників.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- Резонне питання - чи то не самих комунальних евакуаторників рук справа - ми поставили керівництву Київтранспарксервісу. Тиждень мовчали. Аж тут надіслали листа - на одну сторінку, без реєстраційного номеру. Мовляв, про псевдоділків їм нічого не відомо.

Запевняють, їхні евакуатори працюють тільки на замовлення: може, комусь доправити транспортний засіб або вантаж країною треба. ДАЇвці теж свою причетність до оборудок заперечують.

Інспектор ДАІ:

- ДАІ евакуацією не може займатися.

Вони можуть авто тільки затримувати. Приміром, якщо воно заважає руху на проїжджій частині.

Андрій Шимко, юрист:

- То есть, если действительно автомобиль оставить в левом ряду, то это действительно будет препятствовать, а если авто аккуратно припарковано, то это не может помешать нормальному ходу движения.

Інші причини для затримання транспортних засобів перераховані в кодексі адмінправопорушень. Це може бути алкогольне сп'яніння водія або несправність машини.

Володимир Резников, заступник керівника Департаменту ДАІ МВС України:

- Там, де передбачено, в якому разі і на підставі яких вчинених водієм дій має право співробітник ДАІ або затримати транспортний засіб шляхом блокування або доставляння на спецштрафмайданчик, але це не означає, що це так, як було раніше в місті Києві.

Тож фахівці впевнені - нині машини в Києві евакуйовують аферисти. Бо ж і полюють вони на автівки з номерами інших регіонів України. Вочевидь, розраховують на необізнаність приїжджих водіїв. Правники радять у таких ситуаціях нікому не платити, а викликати міліціянтів. Адже дії шахраїв підпадають під кілька статей кримінального кодексу.

Андрій Шимко, юрист:

- Могут квалифицироваться как мошеннические действия, потому что лица выдают себя, за тех, которые осуществляют эвакуацию транспортного средства, выдают себя за органы госвласти, либо местного самоуправления.

А ще це здирництво й викрадення авта. Зрештою, убезпечити себе від цього теж можна за допомоги правил дорожнього руху. Якщо їх не порушувати.

Олена Ткаченко, Ігор Молчанов.
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.