Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Афери

Вибрати дату
RSS

Розслідування будівельної афери у столиці

13 липня 2013, 00:48

Масштабну будівельну аферу викрили у столиці. Два дні тому Cвідок уже розповідав про махінації з житлами. Наші журналісти знайшли нові злочинні факти: дізналися імена організаторів оборудки та з'ясували, як ділки дурили людей.

Іван понуро обходить недобудову. Ось тут мала бути квартира його мрії. Чоловік розповідає, як побачив, що на Дегтярівський 25-а продають помешкання - одразу зацікавився. Йому показали прекрасний краєвид міста. Розповіли про чудове планування майбутніх осель і запропонували низьку ціну.

Іван, постраждалий:

- Центральный район, недалеко от метро, рядом парк. Заинтересовала ценовая политика, можно было внести 30 процентов и потом в течении 18 месяцев погасить все остальное.

Потенційний покупець погодився на привабливі умови. А ось документів на новобудову - не побачив.

Іван, постраждалий:

- По телефону я спрашивал: какие есть документы, кто владелец. Они как-то так расплывчато ответили: они есть, но нет человека, у которого они находятся.

Щоб купити житло, Іванові не вистачало грошей. Тоді пригадав, що на буклеті, який демонстрували ділки, фінансовим партнером будівництва названо банк Надра. Потенційний покупець і завітав до цієї фінустанови, аби взяти позику. Проте там про спорудження ні сном, ні духом не знали. Тут афера й розкрилась. Бо ж у банку запевнили: жодних недобудов не інвестують.

Андрій Конопля, юрист:

- Стало відомо, що на майданчику невідомі особи вчиняють будівництво і ці квартири вони продаються, причому без наявності будь-яких прав на ці квартири.

Хоч у міліції розпочате кримінальне провадження, а в банку стверджують - зведення багатоповерхівки незаконне, біля самої новобудови й досі висять величезні банери - квартири продають. Ідемо до центру збуту помешкань, там нас зустрічають двоє жіночок. Утім, щойно побачили телекамеру, кажуть: до продажу квартир не мають жодного стосунку і взагалі нічого про це не знають.

- Ми тут так - тимчасово знаходимось, орендуєм приміщення.

- А як тут часто менеджери бувають?

- Бувають, но зараз їх немає.

- А квартири зараз продають?

- Н,і не продаються. Які квартири? Нічо не продається. Ми не займеємось взагалі продажею.

- Ви не з цієї компанії?

- Ні.

Та ошукані люди кажуть - ділків-аферистів не складно знайти в інтернеті. Це родина, їхнє прізвище - Жевак. Схема, яку вигадали крутії, не нова. Так, варто лише згадати найграндіознішу оборудку, яка увійшла в історію під назвою "Еліта-центр". 1700 обдурених покупців лишилися без квартир. Грошей за ненаявні житла їм ніхто так і не повернув. Тож не дивно, що нова афера зацікавила й народних обранців. Депутат Верховної Ради Віктор Жеребнюк вже надіслав звернення до Генеральної прокуратури. Одна з вимог парламентаря:

- Дати правову оцінку діям ТОВ "ІБК Центробуд", яка здійснює будівництво на протизаконно захопленій території.

Свідок також звернувся до Генеральної прокуратури з офіційним запитом. Тепер чекаємо на відповідь і уважно стежимо за розвитком подій.

Андрій Конопля, юрист:

- В 2013 році може бути фактично другий Еліта-центр в місті, насправді, люди продають не квартири, а повітря, і насправді жаль тих громадян, які повелися на пусті порожні обіцянки.

Експерти вкотре закликають людей пильнувати. Уважно перевіряти документи. І за найменшої підозри звертатися до правоохоронців.

Марина Борисполець, Денис Голиков, Андрій Грищенко
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.