Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Афери

Вибрати дату
RSS

Шахраї спустошили рахунок на лікування героя АТО

6 березня 2015, 23:20

І знову - вже звична останнім часом прикрість: шахраї вкрали з банківської картки гроші, які збирали на протез пораненому бійцеві АТО. Служба безпеки банку вже вирахувала зловмисника. Тепер, кажуть, справа за міліцією.

Десантник Андрій Усач - Герой України. Звання отримав за оборону Луганського аеропорту. Там влітку отримав важкі поранення. Із відірваною ногою та щелепою чотири дні пролежав в руїнах термінала. Дивом вижив, тепер потребує якісного протезу та операцій. Для збору коштів відкрив картковий рахунок в одному із приватних банків.

Андрій Усач, поранений:

- Ну, ці кошти збирались з усієї України, і не тільки нашої країни, люди перераховували на подальше лікування. Тобто на придбання якісного протеза і операції на лиці, і на встановлення зубів, і тому подібне.

Шахраї викрали 150 тисяч гривень пожертв. Схема базувалася на особливостях відновлення втраченого телефонного номера та інтернет-банкінгу. Аферисти зателефонували до мобільного оператора і заявили про втрачену сім-карту. Отримавши сім-карту "клона" телефона пораненого вояка, взялися за інтернет-банкінг.

Дмитро Павленко, в.о. керівника відділу Личаківського РВ міліції:

- Після цього зловмисник звернувся в відділення банку, назвав усі необхідні реквізити карточок потерпілого, які були викладені в Інтернеті. Назвав кодове слово потерпілого. Також було висвітлено номер телефону. У зв'язку із чим перераховані кошти були з картки потерпілого на картку зловмисника.

Орест Блащук, керівник філії приватного банку у Львові:

- Відбулося підроблення сім-карти, телефонної сім-карти. І якимось чином була здобута інформація, що зібрана якась сума коштів на рахунку. І шахраям вдалося ці кошти перевести на іншу картку.

Андрій Усач, боєць АТО:

- Ну, звичайно, винуватий в цьому шахрай, який вкрав от, але чому така ненадійна служба безпеки банку, то на цьому, напевно, треба задуматись.

Щоб перевести усю суму, шахраї змінили добовий ліміт руху коштів на картці Андрія. Як їм це вдалося без знання кодового слова, тепер з'ясовує служба безпеки банку. Особу злодія банкіри вже встановили. Та незалежно від результатів розслідування адміністрація фінустанови обіцяє вчинити по совісті.

Орест Блащук, керівник філії приватного банку у Львові:

- Ми як банк цю суму повернемо, якщо з нашого боку були допущені якісь порушення чи якісь непорозуміння по відношенню до цієї операції. Якщо наш оператор все правильно зробив, то єдиний варіант - це зловити злочинців і в них через суд ці гроші витребувати. Я думаю, що ми в будь-якому випадку людину в біді не залишимо. В будь-якому випадку.

Андрій не перший, в кого таким чином вкрали гроші із картки. Є шахраї, які спеціалізуються саме на тих, хто збирає пожертви на лікування. Адже зазвичай в мережі Інтернет люди викладають номери телефону, до яких прив'язані банківські рахунки. Зловмисникам доступна майже уся персональна інформація. 

Дмитро Павленко, в.о. керівника відділу Личаківського РВ міліції:

- Моя порада. Особи, які відкривають банківський рахунки і збирають допомогу на лікування - відкривати декілька банківських рахунків. Не залишати в банках номера мобільних телефонів, не прив'язувати до банківських рахунків номера мобільних телефонів, власне, чим можна і скористатися в подальшому зловмиснику.

Вікторія Балицька, Михайло Заярнюк
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.