Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 2 травня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Здоров'я

Вибрати дату
RSS

Дарина Вознюк та її мама дякують за своєчасну допомогу

26 листопада 2012, 22:11

Про гарні новини. Дарині Вознюк, дівчинці, яка єдина в Україні жила без двох нирок, нарешті трансплантували орган. Грышми на операцію допомагали і глядачі НТН. Кілька днів тому мала повернулася з білоруської клініки.

Понад два роки ця маленька дівчинка була без двох нирок. Спочатку видалили через злоякісну пухлину одну. А через рік у Даринки виявили рідкісну хворобу - синдром  Деніса-Драша, тож  довелося прибрати і другу, що не працювала. Відтоді дівча жило лише завдяки перитонеальному діалізу. Процедурі неприємній і небезпечній.

Дарина Вознюк, хвора:

- Обычная вода заливается, потом в животе она промывается и превращается в желтую.

Тоді лікарі твердили - дівчинці терміново потрібно трансплантувати нирку. Малу поставили в чергу на пересадження органа від трупа в Мінську. Та на цю операцію не вистачало грошей. У вересні родині вдалося назбирати 40 тисяч доларів, і Даринка разом із мамою вирушила до Білорусі. Утім, одразу зробити операцію не вдалося.

Ольга Вознюк, мати хворої дівчинки:

- У нас проблемы с носиком были, мы плохо дышали, и сказали, что аденоиды удалять нельзя и пересадку делать нельзя, пока с носом проблемы.

За два місяці, поки дівчинці лікували носика, у Білорусі заборонили трансплантацію іноземцям трупних органів. Тож Дарині віддала свою нирку мама, хоча й були певні застереження. Після трансплантації маленька пацієнтка місяць пролежала в реанімації. Утім, каже - чи не найтяжче було жити на чужині без тата і братика. Та вона вже замовила їм подарунки на Новий рік. 

- Приставку и самокат.

Нині ж Даринка може забути про всі болючі процедури. Полегшено зітхає й мама дівчинки. Пані Ольга каже: якби не добрі люди, серед яких і глядачі НТН - її донечці навряд чи зробили б операцію.

Ольга Вознюк, мати хворої дівчинки:

- Нету таких слов, которыми можно выразить мое состояние, состояние Даши. Если бы не эти люди, которые нам помогли, которые дали деньги, очень большие деньги, потому что на сегодняшний день я бы была не в состоянии собрать эти деньги, я очень благодарна этим людям, которые нам помогли, советом, денежкой, всем, чем можно, по сегодня люди, звонят, спрашивают, как Даша, все ли у нас хорошо, я с чистой душой могу сказать - у нас все хорошо.

Марина Борисполець, Олександр Кругликов
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.