Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 1 травня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Здоров'я

Вибрати дату
RSS

Вагітна загинула у лікарні на Прикарпатті

22 квітня 2013, 23:54

Медичний скандал сколихнув Прикарпаття. 27-річна жінка померла просто під час операції. Третя вагітність виявилася патологічною - плід завмер на 18-му тижні розвитку. І жінку поклали до лікарні для чищення. Родичі вважають, що у трагедії винні медики. Ті ж запевняють -  робили все, що могли.

Удівець розповідає - то була їхня третя вагітність. Дружина на самопочуття не скаржилася, планові обстеження в лікаря не виявили жодної патології. Два попередні рази жінки народила без ускладнень. І тут - його кохана помирає на операційному столі.

Олександр Гезей, чоловік померлої:

- Вони сказали спочатку, що тромб увірвався, потім друга версія була - що серце відказало. Від наркозу. Зараз просто вони не можуть це сказати. Це ЧП дуже велике. Це помилка лікарів. Це по-любому.

Втім, медики твердять - не анестезія вбила пацієнтку. За попередніми результатами експертизи, жінка померла від потрапляння навколоплідних вод у легені і кров.

Ігор Вакалюк, головний лікар Івано-Франківського обласного перинатального центру:

- Діагноз - це емболія навколоплідними водами, і без сумніву, легенево-серцевий такий шок. Зупинка. Гостра зупинка дихання. Це попердній діагноз. Реанімація тривала більше півтора години, реанімувати не вдалося.

Як таке могло статися - тепер з'ясовуватиме слідство. Прокуратура вже розпочала кримінальне провадження.

Людмила Гласова, речник прокуратури Івано-Франківської області:

- Це неналежне виконання медичними працівниакми своїх посадових обов'язків. Призначена судово-медична експертиза, яка буде тривати місяць. Вона буде робитися на основі зразків органів, відібраних у померлої жінки. І за її результатами буде відома і причина смерті, і час настання смерті.

Службову перевірку розпочали й медики. Тих, хто мав стосунок до хірургічного втручання, тимчасово від операцій усунули.

Володимир Гарматюк, Василь Смага
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Маємо факт смерті і це прикро, дуже прикро .Співчуваю рідним померлої. Тепер щодо самого випадку . Не все так просто . Я 35 років пропрацював у акушерстві, як- кажуть," бачив смаляного вовка" . Робити якісь висновки тільки прочитавши статтю , категорично не можна ! Треба скрупульозно вивчити анамнез, первинну документацію, висновки патолого-анатоміного розтину, гістологічного дослідження, взяти пояснення з усіх причетних до випадку і тільки тоді можна розмовляти предметно.
Микола. 23.04.2013, 14:21 ответить
Найцікавіше питання, на яке може відповісти експертиза в даному випадку - ЧИ БУВ ЖИВИЙ ПЛІД НА МОМЕНТ ОПЕРАЦІЇ. В інтернеті дуже багато інформациії про те, що лікарі переконують жінок на пізніх строках вагітності, що плід загинув, для того, щоб забрати живі фетальні тканини. Нібито неодноразово були випадки, коли жінка перевіряла у іншому закладі результати УЗД і виявлялося, що дитина жива. Оптимальний строк для забору фетальних тканин - 15 - 20 тижнів. нібито жінкам повідомляють про загибель плоду на другому УЗД, якщо дозволяє термін. Жінка, яка нормально виносила дві вагітності, є досвіченою мамою, при загибелі плоду на такому пізньому строці, вже могла зрозуміти, що щось не так, могли бути неприємні відчуття, виділення. Навіть якщо б не було скарг, то при третій вагітності вже у 16 - 17 тижнів жінки вже можуть відчувати ворушіння плоду. А тут "ні на що не скаржилась". Звичайно, це лише здогадки, засновані на статтях з інтернету. Можливо, у таких статтях написано неправду. Але, шановні журналісти, можливо ви б поцікавились: чи є таке явище на Україні?
Гість 23.04.2013, 13:16 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.