Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Здоров'я

Вибрати дату
RSS

У Львові пенсіонер-інвалід підпалив себе перед відділком міліції

13 вересня 2013, 00:05

Тому що немає механізму виконання судових рішень - підпалив себе. Таке скоїв львівський пенсіонер-інвалід перед відділком міліції. Чоловік відсудив у сусідів-кривдників матеріальну компенсацію, але грошей так і не отримав.

Михайло - інвалід на пенсії. Розповідає - останні три роки сусіди не давали йому спокійно жити. Всіляко обзивали та били. Після останнього знущання в чоловіка діагностували струс мізку. Він через суд домігся матеріальної компенсації за лікування. Утім, ста тринадцяти гривень так і не отримав.

Михайло Стеблевець, постраждалий:

- Я чекаю одну добу, мені нема переводу, чекаю другу добу - мені нема переводу. Чекаю третю добу - нема переводу, четверту. На п'яту я йду туда до суду.

У суді Михайлові нічим не зарадили. Кинувся до міліції - там теж розвели руками, мовляв, стягати кошти згідно з судовими рішеннями - не їхня справа. У відчаї інвалід облив ноги займистою речовиною й підпалив.

Михайло Стеблевець, постраждалий:

- Я кажу: зара прийду і буду робити самопідпал, якщо ви мені не принесете, не принесете мій почтовий перевод. Ну, я взяв облив себе тим розчинником від фарби кругом по ногах, бо я вже не можу, вибачте за слово, не можу цього добитися.

Міліціянти підбігли до чоловіка та погасили полум'я, втім без травм не минулося. Тепер Михайло в опіковому центрі. Його стан тяжкий і лікування буде тривалим.

Тарас Хава, лікар Львівського опікового центру:

- Там 40 відсотків, третя і опіки всі глибокі, це розчинник, полум'ям, він горів. Його десь там рятували, але він все рівно отримав опіки, які потрібно буде дуже багато разів оперувати.

Із сусідами-кривдниками журналістам Свідка поспілкуватися на вдалося - вони переїхали до іншої квартири. Решту мешканців неабияк здивував вчинок Михайла. Кажуть, він доброзичлива і спокійна людина.

Стефа, сусідка постраждалого:

- Він був добрий, ніколи нікому у допомозі не відмовляв. Він був нормальний, при розумі.

Поки чоловік одужує від травм, правоохоронці розпочали кримінальне провадження.

Світлана Добровольська, керівник відділу ГУ МВС України у Львівській області:

- Як з'ясувалося згодом, чоловік підпалив себе, так як мав побутові конфлікти з сусідами. За цим фактом відкрите кримінальне провадження.

Міліціянти класифікують цю справу як доведення до самогубства.

Вікторія Балицька, Михайло Заярнюк
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
конченые мысоридлы,увидели,что теперь есть за что зацепиться,сбить ещё бабла,вот и начали провадження.до тех пор всем плевать было.довели дедуню до греха.федорович,и почему я тебя ненавижу?
виталик 13.09.2013, 00:30 ответить
+100
Віталій 13.09.2013, 01:13 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.