Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Здоров'я

Вибрати дату
RSS

Жителі Рівного отруїлися смаженою рибою з крамниці

14 жовтня 2013, 22:06

Масове отруєння у Рівному. Люди занедужали після вживання риби, обсмаженої в яйці. Щоправда, точна кількість хворих невідома: за інформацією санепідеміологів, їх четверо, лікарі кажуть - шестеро, зокрема 3-річна дитина. Тоді як родичі постраждалих твердять - отруїлося не менше десятка рівнян.

Усіх цих дужих чоловіків подолала звичайнісінька мойва. Смажена риба була з сальмонелою. Нехитрий харч усі придбали в одній крамниці.

Микола, постраждалий:

- Я їх не знаю, але купляли ми одну й ту саму страву. Мойва в яйці. Кулінарія, там відділ готової продукції є. Там вони й окорочка печуть, і все таке роблять. Лікарі нам сказали, що це сальмонела від яйця.

Нині, кажуть у лікарні, стан хворих задовільний. Хоч у медичний заклад напередодні їх доправили швидкою.

Олег Степчин, в.о. завідувача інфекційного відділу Рівненської міської лікарні:

- Поступили вони з клінікою гострого гастроентероколіту, тобто у хворих була підвищена температура, загальне нездужання, біль у животі, багаторазова блювота, пронос.

Попереду в отруєних ще кілька днів лікування та контрольні аналізи. Працівники ж санстанції з'ясовують, звідки взявся збудник інфекції у крамниці. 

Ольга Романчук, керівник відділу Держсанепідемслужби в місті Рівному:

- Це дійсно сальмонельоз. Виділена сальмонела. По даній перевірці складено припис, де були вказані недоліки. Забрані зразки продуктів,обстежені всі працівники даного магазину на кишкове носійство, взяті змиви на дослідження на патогенну флору. Згідно перевірки і дотримання санітарного законодавства, винесено припис призупинили експлуатацію тимчасово кулінарного цеху.

Кулінарний цех у крамниці, що опинився в центрі сальмонельозного скандалу, і справді не працює. Продавці інших відділів з журналістами не спілкуються.

- А де ваш адміністратор чи директор? Можете нам сказати?

Працівники санепідемстанції вилучили з крамниці всі готові страви, що того дня стояли на прилавку. Крім того, оштрафували дирекцію закладу. На 425 гривень.

Світлана Прокопчук, Денис Коломис
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Серіал "NCIS: полювання на вбивцю"
Серіал "NCIS: полювання на вбивцю"

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.