Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 19 травня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Здоров'я

Вибрати дату
RSS

В черкаському маркеті живуть таргани

5 листопада 2013, 22:35

М'ясо з екзотичним доповненням. Кілька місяців тому в маркеті в Черкасах на вітрині серед продуктів містяни угледіли тарганів. Тоді адміністрація закладу вибачалася й пообіцяла позбутися вусанІв. Втім, нещодавно люди знову бачили їх у крамниці.

М'ясо зі свіжиною. Ці знімки збурили інтернет - на вітрині серед шматків свинини покупці помітили таргана. Тоді люди звернулися до адміністрації крамниці, але нещодавно інцидент повторився.

Юлія, мешканка м. Черкас:

- Я общалась с их руководством, они обещали, что примут меры, но прошло полгода, а домашние животные все еще бегают. Мы с мужем зашли в магазин купить продуктов и там очень миленько по холодильнику с мороженым бегал таракан.

Адміністрація маркету від небажаних гостей не відхрещується. Каже - робить усе, щоб позбутися шкідників.

Представник маркету:

- На сегодняшний день вчера была проверка, количество их меньше, сегодня будут также приняты меры - сделана дополнительная санобработка санепидемстанции. Меры принимаем, будем что-то делать.

А ось санепідеміологи б'ють на сполох. Позаяк більшість підприємців перебуває на спрощеній системі оподаткування - їх не можна перевіряти.

Василь Загородній, головний державний санітарний лікар м. Черкас:

- Такі факти мають місце и матимуть в майбутньому, тому що 60 % такого бизнесу не контролюються. За 9 місяців поточного року захворювання на сальмонельоз зросло в Україні на 14%, в області на 23%, у Черкасах на 35%.

Тож, щоб не потрапити до когорти постраждалих, лікарі радять бути обачними й уважно дивитися: що та де купувати. Адже поки саме покупець є найдієвішим контролером.

Ірина Васюра, Олександр Таран
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
якому маркеті? в нього назви нема? що за стаття?
В 06.11.2013, 08:55 ответить
Не лише в цьому маркеті.. В славнозвісному Сільпо така ж ситуація
Тетяна 06.11.2013, 06:10 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.