Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 28 березня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Допоможіть

Вибрати дату
RSS

Оля Бородіна (6 років): неходжкінська бі-лимфобластна лімфома 4-ї стадії

18 травня 2011, 10:31

Місяць тому НТН вже розповідав сумну історію Олі Бородіної з Рівненщени. Весь березень 6-річна дівчинка обстежувалася в Національному Інституті раку, де їй чомусь  не встановили точний діагноз, а отже і не розпочали лікування. Потім її просто відправили на таксі  в Охматдит, де дитина майже одразу потрапила на 5 днів у реанімацію.

Оля любить мультики.

Оля, хвора дівчинка:

- А які мультики ти любиш?

- Про Машу и медведя.

А ще - природу.

Оля, хвора дівчинка:

- Де ти любиш гуляти? Де, ну скажи?

- В парку.

Від тотальної знесиленості дівчина ледве говорить. У неї лейкемія - ракове захворювання клітин крові. В "Охматдиті" встановили діагноз за один день.

Ніна Бородіна, мати хворої дівчинки:

- На другі сутки моя дитина попала в реанімацію, і мені просто повідомили: якщо ваша протримається 3-4 дні, значить, моліться Богу - буде все ще добре.

У тяжкому стані дитина опинилася після місячного перебування в Інституті раку. Весь цей час тривала діагностика, лікування ще навіть не починали. Мама дівчинки написала скаргу в Міністерство охорони здоров'я. Адже втрачений час дався взнаки - пухлина збільшилася в півтора разу.

Наталя Кубаля, лікар:

- По степени распространения - это 4-я стадия заболевания почек, печени, поджелудочной железы. Диагностика в данном случае была очень длительная. 4 недели для онкологического процесса диагностики - очень большое время. Я получила ребенка не из райцентра, не из областной онкологии.

Як таке могло статися в провідній онколікарні країни - ми ще у квітні питали в міністерства охорони здоров'я. Надіслали офіційний запит, але відповіді так і не отримали. Натомість із Інституту раку надійшла скарга на колег із "Охматдиту". Те, що останні поставили дитині діагноз і оприлюднили його, назвали неетичною поведінкою.

Наталя Кубаля, лікар:

- У нее уже проведена оценка ответа на химию, мы его трактуем как частичную... У нее осталась большая остаточная опухоль в брюшной полости, соответственно, она переносится в группу так называемого высокого риска, и будет требовать высокодозовой интенсивной химиотерапии.

Через згаяний час лікування маленької Олі ускладнилося. На додаткові ліки, яких просто немає в лікарні, необхідно, як мінімум, 50 тисяч гривень. Небайдужі глядачі НТН уже не раз рятували життя маленьких пацієнтів. Проста родина з Рівненщини сподівається на нашу з вами допомогу.

Ніна Бородіна, мати хворої дівчинки:

- Але ми справимось, доця, правда? Ти будеш їздити на велосипеді? Правда? І будеш ходити в школу. Як ти будеш вчитися, гарно? Ти будеш слухняна? Будеш, чи ні? Буде, вона мені обіцяє, що буде.

Телефон мами (Ніна Бородіна):  (067) 859-09-57.


Борис Сачалко, Юрій Несторенко.
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален
Дайте пожалуйста реквизиты банка , любого банка.
Сергей 19.06.2011, 12:57 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.