Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Вбивства

Вибрати дату
RSS

Молодик із Волині до смерті побив власного батька

19 листопада 2009, 11:39

Поламав старому ребра, спричинив струс мізку. А перед тим - відрубав пальця. Мотив просто вражає: старий відмовився позичити сокиру.

Борисови конфліктували систематично. Градус скандалу в родині залежав від кількості випитого.

Олексій Лисюк, керівник відділення Маневицького РВ міліції:

- З того, що ми знаємо - сім’я вживала алкогольні напої. Вживала. Як батько, так і цей Борисов Олег. За матір сказати не можу, бо я з нею не стикався. Але самі бачите: наглядний приклад сьогодні.

Того ранку приводом для чергової сварки стала сокира. Підпитий син надумав вирубати на городі земляну грушу. Звернувся до батька по реманент, а той не дав. Відмова настільки розлютила хлопця, що в хід пішли кулаки. Пізніше не на камеру пояснив: мстився не так за себе, як за матір.

Тетяна Кирилівна, мати затриманого:

- Син заступався за мно. Олег сильно заступався. Він просив: тату, не чіпай маму, вона ж тобі групу зробила, все зробила… А він до мене скакав весь час. Міг от за волосся схопити, там схопити. А той заступався за мною.

Гамселив старого доти, доки той не знепритомнів. А коли пізніше довідався про діагноз - гематома мізку та поламані ребра, одразу "став на лижі". Знав: не дай Боже пенсіонер помре, правоохоронці оголосять розшук. Так і сталося.

Олександр Стернічук, кореспондент СТЕНД-АП:

- У криївці на околиці містечка зловмисник просидів три доби, попередньо запасшись їжею та питвом. На вулицю не виходив, світла не вмикав. Та все ж, на міліційний гачок втрапив. Коли продукти харчування закінчилися, з’явився у батьківській хаті. 

На вулицю Енгельса в Маневичах Олег повернувся вночі. Вартові порядку востаннє дали йому можливість "пройтися" по каструлях, навіть випити кварту горілки. А коли розморений вечерею лиходій заснув, на його руках клацнули кайданки. Кажуть, з полегшенням зітхнули і сусіди, і містяни.

Олексій Лисюк, керівник відділення Маневицького РВ міліції:

- Його навіть боялася матір, боялася сестра, батько. Сусіди з ним в контакт не входили, бо він був неадекватним чоловіком. Дуже спильчивий, має негативні риси характеру. Одна з яких - не координує свої рухи. Не думає про наслідки, які вчиняє.

Відповідати за цю ваду Олегові доведеться не перше. Три роки тому за любов до бійки поплатився обмеженням волі. Умовно. Але згадувати про це розбишака не хоче, відмовляється розповідати щось журналістам.

Тепер з найрідніших в хлопця - сестра та матір. Перша за вбивство батька кляне його на всі боки, друга - жаліє і тужить. Адже знає: за свій вчинок її недолуге дитя може втрапити за ґрати на десять років.

Олександр Стернічук, Інна Сухо верхова, Волинська область, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
7 років дали Олегу. Вбивство з необережності чи щось на зразок того.
Андрій 13.01.2010, 15:02 ответить
ось і я прочитав ці коментарі, да згідний повністю з свекою,менти -уроди, лікарі- підаргі, і нтн,а особливо туй -во репоортер, також гавнюк, а операторові вставити обєєктів потрібно в одне місце, тай зумірувати доки не кінчить.
Ще хочу додати правдивості з приводу тих фотографій трупа, що були змонтовані у вашій телепередачі "Сідок". Будь-яка експертиза доведе, що на них знятий не мій батько, а якась постороння особа. І взагалі у нас вдома навіть такого приміщення немає, де лежав труп невідомої мені людини. Хто давав право телеканалу НТН на такий жахливий монтаж??? А вінки з братської могили в смт. Маневичі біля вокзалу ви також відзняли на похороні мого батька? А хто давав право репортерам телеканалу НТН знаходитись на подвір"ї приватної власності без дозволу на це господарів?? Чи, можливо, представлятися представниками обласного управління міліції з відмовою пред"явлення відповідного посвідчення вам дозволив сам начальник цього управління? А може це головуючий телеканалу НТН запровадив власний закон, який дозволяє таким чином поступати?

Чи знайдуться у телеканалу НТН вагомі докази у суді, щоб спростувати всю брехню, яку ви показали на всю Україну без дозволу членів нашої родини? Чи, можливо, є закон, що дозволяє журналістам безкарно вигадувати плітки і транслювати їх на телеекрані????? Я так зовсім не вважаю.

Батько помер через три дні після його побиття і, якби більш пильно виконували свої посадові обов"язки медпрацівники Маневицької районної лікарні хірургічного відділення та працівники Маневицького райвідділу міліції, то таких трагічних наслідків не було б.
Я являюсь сестрою затриманого Борисова Олега і дочкою покійного Борисова Миколи. Хочу зазначити своє обурення з приводу того, що в даній статті є безліч неточностей, які так необгрунтовано не мав права транслювати ваш телеканал, а саме: по-перше, ніхто не відрубував батькові пальця - це може підтвердити судмедексперт, який робив експертне заключення з приводу причин батькової смерті, по-друге, ні про яку сокиру мова взагалі не йшла. Це - вигадки репортерів каналу НТН. По-третє і т.д., я нікому ніяких свідчень не давала і те, що сказали від мого імені у вашій передачі: "Тепер з найрідніших в хлопця - сестра та матір. Перша за вбивство батька кляне його на всі боки..." - це справжнісінький наклеп на мою особу.

Також хочу зазначити, що якщо вартові порядку так чесно несли варту, то чому Олега не затримали в 22.00 годин вечора 04.11.2009, коли він прийшов додому, а зробили це тільки тоді, коли мама сама сказала, що Олег вдома. Там, вдома, доречі, навіть двері були не зачинені. Якби дійсно так сумлінно несли варту, то затримали б ще тоді ввечері, як він прийшов додому. І ще щодо пильної праці правоохоронців. Мій батько 28.10.2009 в 09.00 годин зранку звертався у Маневицький відділ міліції (до співробітника міліції Майданюк) із заявою про скоєння побиття. Про це навіть у книзі обліку відвідувачів Маневицького райвідділу міліції є запис. То чому з приводу даної заяви мого батька ще тоді відразу не були прийняті ніякі міри по відношенню до мого брата. Де була міліція в той саме час, коли необхідно було діяти??? Може тоді і наслідки даного конфлікту були б не такими летальними. І так само в той день коли батька з тілесними пошкодженнями забрали до лікарні смт. Маневичі (хірургічне відділення) - чому відразу не відреагували оперативники, не затримали підозрюваного у нанесенні тілесних пошкоджень??? Хто мав право відпускати з лікарні такого хворого??? І чому при первичному огляді потерпілого не виявили травм, не сумісних з життям????? Хто за це має відповідати?

Можливо саме про ці моменти даної ситуації потрібно було більш гучніше згадати у даному випуску телепередічі "Свідок", а не розказувати вигадані історії, які взагалі не підтверджені ніякими доказами?

Єгоршина Світлана

(050) 824-65-67

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.