Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 18 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Вбивства

Вибрати дату
RSS

На Кіровоградщині бандити катували та вбивали пенсіонерів

10 квітня 2013, 11:23

Три села за одну ніч навідали троє молодиків на Кіровоградщині. З тої мандрівки поклали до кишені 5 тисяч гривень. Двох людей убили, двох травмували. Катували й грабували тільки пенсіонерів.

Старі хати, тонкі віконні рами і двері на нехитрих замках. Класичне житло сільських пенсіонерів. Із цінних речей хіба що телевізор. Та самотні старенькі - ласа мішень для грабіжників. Іван Михайлович завинив лише тим, що його садиба край села. Вночі навідалися недобрі гості.

Іван Михайлович, постраждалий:

- Загуркали двері і сокирою вибили двері. І скочили з топором, і начали требовать гроші: Отдай гроші, а то зарубаєм. Ну шо, ми сказали, що нема, нема грошей. Вони не вірять, начали бить.

Удари мужньо терпіла і дружина. Здалася, коли кати підпалили матраца, на якому лежав закривавлений чоловік. Віддала гаманця з грішми - 51 гривню. Коли нападники нічого більше не знайшли - пішли.

Іван Михайлович, постраждалий:

- Потушив зразу матрац, який згорів. Опіки у мене получились після того матрацу. А потім начав … одкрив ті двері, узнав, шо воно таке, гукать на допомогу.

Рубані рани від сокири, гематоми й забиття. Та нині господар знає - йому і дружині поталанило. Тієї самої ночі грабіжники побували ще у двох будинках на околицях інших сіл. Таких відвідин не пережила самотня сімдесятидев'ятирічна бабуся. Її молодики забили до смерті. Та в хаті нічого не знайшли. Життям поплатився і вісімдесятитрирічний дідусь. Його порізане тіло виявили лише вранці. Нападники забрали 5 тисяч гривень, заощаджених з пенсії. Були певні - ніхто їх не шукатиме.

Костянтин Пожидаєв, керівник УМВС України в Кіровоградській області:

- Під час нападу поводилися з особливою жорстокістю, застосовували відносно потерпілих справжні тортури. Після нападу двоє з них переховувалися на території сусідньої області. В даний час усі вони затримані.

23, 29 та 30 років. Ніхто з молодиків не працював. Їздили легковиком навколишніми селами - скуповували в пенсіонерів харчі, видивлялися самотніх людей у віддалених хатах. Тож постраждалих, припускають оперативники, може бути більше. За вже відомі злочини нічним візитерам загрожує 15-річне чи й довічне ув'язнення.

Інна Дудченко, Віталіна Бевзенко
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
После следствия и суда, привезти на место преступления и РАССТРЕЛЯТЬ подонков. И никакого снисхождения.
Anonymus 11.04.2013, 09:25 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.