Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Вбивства

Вибрати дату
RSS

В Англії у вбивстві російської піаністки підозрюють її чоловіка

1 вересня 2015, 20:56

Всесвітньо відому піанистку Наталю Стрельченко знайшли мертвою у Великій Британії. Під час розтину з'ясувалося, що їй допомогли померти. Експерти виявили численні травми голови та шиї. Підозрюють у злочині чоловіка артистки - контрабасиста Джона Мартіна, його вже заарештували та допитують. Чи відомі поліції мотиви вбивства зірки та як вдалося тендітній росіянці завоювати шалену популярність в усьому світі?

Всесвітньовідома піаністка Наталя Стрельченко трагічно загинула у Великій Британії. Тіло жінки знайшли в її будинку в графстві Манчестері, куди родина музикантки переїхала з Норвегії два роки тому. Вже відомо - вбив Наталю власний чоловік, партнер у житті й на сцені. Поліція заарештувала 48-річного Джона Мартіна, але мотиви жорстокого злочину досі нікому не відомі.

Наталя Стрельченко почала займатися музикою з раннього дитинства. Вперше вийшла на сцену у 12-річному віці. Усі, хто її знає, кажуть - Наталя була неймовірно закохана в мистецтво. У 18 років Наталі випала нагода змінити прописку. Піаністка ризикнула всім і з Санкт-Петербурга переїхала до Осло.

Наталя Стрельченко, піаністка:

- Ніколи не знаєш, куди закине тебе доля. Я їхала сюди максимум на кілька місяців. Цього  року відзначаю 11-річчя свого перебування в Норвегії. Звісно, були труднощі, безліч питань. Чому емігрувала зі Східної Європи? Мабуть, вийшла заміж за норвежця? Згадувати смішно.

Закінчивши консерваторію на Батьківщині, вона вчилася далі, ставала лауреатом міжнародних конкурсів і премій. Стрельченко грала і вдень і вночі, не шкодуючи рук і інколи жертвуючи особистим життям, вона не втомлювалася виходити на сцену й зривати оплески. У Норвегії стала кандидатом наук і із задоволенням ділилася досвідом і розповідала студентам про таємниці своєї майстерності. 

Ейнар Хеннінг Смібай, професор:

- Вона неймовірна. Виходячи на сцену - створює якусь магічну атмосферу довкола себе.

Найкращі концерт-холи Лондона, Парижа, Нью Йорка. Наталя Стрельченко зажила всесвітньої слави. На піку популярності про неї писали найавторитетніші часописи. Але визнання не змінило її. Вона до останнього самовіддано й щиро грала улюблені шедеври, виходила на сцену й дарувала глядачам можливість насолодитися своїм музичним талантом.

Родичі Наталі Стрельченко кажуть: її талант ще збиратиме повні глядацькі зали. 14-річний син зіркової мами - Лео - продовжує творчу кар'єру Наталі. Юний музикант змалечку грає на скрипці, графік його виступів такий же плідний, як був у мами, концерти розписані на місяці наперед. Наталя за життя чимало виступала в дуеті з сином і завжди усіляко підтримувала його.

Усі, хто знав Наталю - її жагу до життя, ексцентричність і оптимізм - певні: прізвище Стрельченко ще зазвучить зі сцен концерт-холів світу.

Ірина Борсук
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.