Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 7 травня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Пограбування

Вибрати дату
RSS

Двоє родичів з Волині крали, щоб гідно відгуляти День народження

4 грудня 2009, 12:32

Не банки, а дитсадки, крамниці та хати односельців обкрадали двоє родичів із Волині. Мали дивний почерк: брали не гроші, а харчі. Та найбільше дивує екзотичний мотив цілої низки злочинів: пішли на кримінал аби гідно відгуляти День народження дитини.

Йому лише 19, але в міліції кажуть, саме Микола - ідейний надхненник крадіжок. Спершу кримінального хліба спробував сам, по тому "підсадив" на нього родича. Той, хоча й старший на шість років, відмовлятися від легкої здобичі не став.

Петро, затриманий:

- Він розказував, каже, там добре попало: там гроші знайшов в магазині. Там - спиртне, продукти харчування. Все безпечно якось було. Так йому здавалося, нібито.

За неповні три тижні сімейний тандем встиг "почистити" і приватні садиби, і крамниці, і навіть дитячий садок. Те, що "працюють" непрофесіонали, правоохоронці з’ясували одразу.

Наталія Пельчар, старший оперуповноважений Горохівського РВ міліції:

- Значить, з місця пригоди було вилучено багато солодощів, цукерок. Близько 35 шоколадок. Також - одяг для дітей і навіть для дітей меншого віку. Отвір, куди залізали злочинці, був невеликий. Тобто, могли залізти тільки діти.

Через двері зловмисники не заходили принципово. Виламували ґрати, били скло. Швидко наповнювали сумки харчами і - гайда ховати крам.

Микола, затриманий:

- Там скинув я раму і там грати стояли. Я грати вирвав взяв. Перебував там десь півтори години. Крупи брав різні. Лахи взяв малому похресникові, горілку, вино, сигарети швагрові і батькові взяв, бо сам не курю.

Увесь продуктовий набір незабаром мав опинитися на святковому столі. Господарчий же реманент, поцуплений з тракторної бригади і дачних будинків, лиходії сподівалися збути за готівку. На цьому й погоріли.

Василь Шинкарик, заступник керівника Горохівського РВ міліції:

- Один з них, вік - 19 років. Інший - його швагро, 25 років. Зачинщиком-організатором виступав цей молодший хлопець. На даний час їм доведено участь у скоєнні 9 крадіжок. П’ять магазинів, дві крадіжки з помешкань громадян, також була скоєна крадіжка з дитячого садочка на час карантину, коли не працював садок. Були викрадені майже всі продукти харчування.

Інна Миколаївна з проханням не карати парубків ходить до міліції, мов на прощу. Для одного із зловмисників вона теща, для іншого - мати. Жінка досі не втямить, як її чадо могло стати на слизьку доріжку.

Інна Читкайло, мати затриманого:

- Він вічно з дітьми бавився. З дорослими - мало що. Більше з дітьми, сусідами. З меншими. Комп’ютером любить бавитися. З дітьми. Тож і не пив, і не курить він у мене. А що йому таке зробилося?

У скоєному вони зізналися одразу. Показали, де заховали частину поцупленого. Тепер злодії наївно очікують на умовний термін покарання.

Петро, затриманий:

- То - найбільша помилка у моєму житті, яку я тільки міг зробити. Не знаю, чим я тоді думав просто.

Микола, затриманий:

- Добре було би, якби відпустили і штраф вклепали, ніж в тюрму йти сідати.

Олександр Стернічук, Інна Сухо верхова, Волинська область, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.