Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 16 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Пограбування

Вибрати дату
RSS

Уродженці Дніпропетровщини півроку грабували тернопільські кладовища

20 січня 2011, 11:45

Могили розбирати, чи наркотики продавати? Для цього троє уродженців Дніпропетровщини подалися якнайдалі від домівок - до Тернопільщини. Шкодили півроку.

Кладовище - найкраще місце для злочину, подумали троє молодиків, і рушили за металом на цвинтар. Ані свідків, ані спротиву. Коли Іван прийшов на могилу родича, розбитий пам'ятник побачив не одразу. Подумав: безхатченки на брухт огорожу розібрали.

Іван, постраждалий:

- Тут були шлубки, на цій могилі, були такі труби - розбили молотком, а труби забрали.

- А труби з чого були?

- З нержавійки.

В області почалася справжня епідемія. Металеві частини зникали майже на кожному сільському цвинтарі. Правоохоронці припускали: діє організований злочинний гурт.

Валерій Загородній, перший заступник керівника УМВС України в Тернопільській області:

- На протязі останнього півріччя працівників міліції Тернопільщини турбували розкриття крадіжок і надруг над могилами у південній частині області, і вже наприкінці грудня нами була з'ясована і встановлена група осіб, жителів Дніпропетровської області, які на протязі тривалого часу, перебиваючись випадково на теренах нашої області, здійснювала надругу над могилами.

Три місяці здобуте залізяччя ділки здавали до пункту приймання брухту, який самі ж і відкрили. Та, коли біля кладовищ почали чатувати охоронці, вигадали новий бізнес.

Валерій Загородній, перший заступник керівника УМВС в Тернопільській області:

- В зв'язку з тим, що ми забезпечили більш-менш відповідну охорону кладовищ, вони перелаштували свій спосіб скоєння злочину на закупівлю наркотичної сировини, і перевезення її на територію Дніпропетровщини.

Мак, коноплі - розфасоване, висушене зілля. Наркогербарій зібрали, але перевезти не встигли - заскочили оперативники. Викриті молодики тепер свідчать: вказали і на місцевого постачальника дурману, і про всі свої цвинтарні походи розповіли. На свій рахунок узяли двісті могил. Цю арифметику правоохоронці ще перевіряють - опитують місцевих мешканців, шукають постраждалих. Та з'ясовують, чи не встигли спритники ще якоїсь протизаконної справи затіяти.

Інна Дудченко, Сергій Шворніков.
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.