Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 24 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Пограбування

Вибрати дату
RSS

Дівчинка з Рівненщини крала дитячі візочки

12 вересня 2013, 00:24

Малу клептоманку упіймали на Рівненщині. 12-річна дівчинка цупила дитячі візочки та велосипеди і ховала їх у занедбаному приміщенні. У міліції школярка пояснила: хотіла просто побавитися, бо вдома - нічим.

12-річну дівчинку з візочком у Здолбунові бачили не раз. Дехто з місцевих навіть гадав, що школярка доглядає чийогось малюка. 

- Там вона возила. Я бачила. Я думала, що вона дитину возить.

Незабаром до міліції почали надходити повідомлення про крадіжки колясок і велосипедів. Оперативники були впевнені - інвентар цупить якийсь підприємливий підліток, щоб потім продати. Та крадійкою виявилася школярка.

Ярослава Ногачевська, співробітниця Здолбунівського РВ міліції:

- До дільничного інспектора міліції звернувся житель міста Здолбунів, який повідомив, що по вулиці Стефановича на території складів залишено п'ять колясок дитячих.

Світлана Березнюк, кореспондентка:

- У цьому закинутому офісному приміщенні 12-річна дівчинка облаштувала собі справжній другий будинок. Її мама розповідає: раніше дитина гралася тут з подругою, однак останнім часом ховається від усього світу тут одна.

Напівзруйноване приміщення завдяки дбайливості школярки тепер схоже на квартиру. У ньому імпровізовані кухня та спальня, повсюди розкидані дитячі речі й одяг.

Оксана Олійник, мати дівчинки:

- Це в неї знаєте із-за чого? В неї немає ні братика, ні сестрички, після смерті батька, вона дуже цю травму тяжко перенесла, і з тих пір то в неї почалось. А народжувати в 43 роки я вже не збираюсь.

Психіатри ж радять матері приділяти доньці більше уваги, частіше спілкуватися з нею й бути завжди відвертою. 

Василь Галябар, дитячий психіатр:

- Це часто зумовлено. Або це якись є спогад, ми називаємо це "слідовий спогад", тобто що дитина колись в цьому була обмежена, або та річ ( це називається фетишизм) нагадує щось друге. Від того, що вона носила коляски, вона ж не стала щасливішою. Інакше вона не брала б другу коляску.

Кілька візочків ще на експертизі, решта - в міліції, їх повернуть власникам. Як відповідатиме за свої вчинки дівчинка, вирішуватиме суд. Найімовірніше, він зобов'яже матір заплатити штраф за неналежне виконання своїх обов'язків. Адже віку, з якого настає кримінальна відповідальність, донька не досягла. Втім, психологи радять не карати, а зрозуміти. І звернутися по кваліфіковану допомогу до психолога та соціального педагога.

Світлана Березнюк, Денис Коломис
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
От якби мама приділяла увагу дитині то такого не сталося б! Взагалі з такою мамою дитині краще перебувати в інтернаті! Бідне дитя і на що дивляться соціа льні працівники! Дитина втікає з дому і робить собі куточок для життя бо вдома самі п'янки!!!!
Оля 20.09.2013, 22:54 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.