Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Пограбування

Вибрати дату
RSS

На Полтавщині затримали бандитів, які грабували стареньких

10 квітня 2014, 22:02

Банду грабіжників затримали на Полтавщині. Четверо молодиків оббирали лише самотніх пенсіонерів. Катували стареньких і вимагали гроші. Орудували у трьох областях, познущалися з трьох десятків людей. Такого візиту не пережила жінка похилого віку у Кременчуці.

У цьому згорілому будинку народилася і дожила до вісімдесяти дев'яти років Лідія Петрівна. Рідні стіни жінку й поховали, після візиту чотирьох грабіжників.

Сергій Джулай, керівник відділу Кременчуцького МВ міліції:

- Було вчинено навмисний підпал з метою знищення слідів злочину, або ж навіть метою було вбивство безпосередньо потерпілої, адже вона могла знати нападника.

Молодики побили стареньку й зачинили в коморі, тікаючи, підпалили оселю. Вогонь помітили сусіди, але врятувати господиню не встигли. Що зникло з хати - родичам тепер сказати тяжко. За іронією долі, вбивцями стали такі ж хлопці, яких пенсіонерка наставляла на шлях праведний у церкві місцевої виправної колонії.

Лариса Дяченко, племінниця загиблої:

- Останні 20 років проповідувала у Кременчуцькій виправній колонії, вона вчила дітей добру, направляла їх на чесний, правильний шлях життя.

Ця пенсіонерка нічний візит непроханих гостей пам'ятає уривками. Чоловіки тихо пролізли до хати, оточили ліжко жінки і розбудили з одним запитанням.

Постраждала:

- Баба, давай гроші, другий коло нього теж - баба, давай гроші. Хлопці, кажу, ну де у мене ті гроші? Ну он, кажу, чотири гривні в гаманці, забери.

Бідолашну тягали підлогою з кімнати до кімнати, били і вимагали коштовностей. Про вкрадене жінка не згадує, радіє, що жива. Непритомну поранену бабусю лише вранці виявили родичі. До лікарні привезли в тяжкому стані.

Валерій Куликов, завідувач хірургії Кременчуцької районної лікарні:

- Закрытая черепно-мозговая травма, сотрясение головного мозга, травма грудной клетки, перелом ребер, повреждение легкого, пневмогемоторакс.

Після операції старенька одужує. Одного з грабіжників правоохоронцям описала детально. Невдовзі четвірку затримали. Чоловіки всі вже були засуджені. Виносили з чужих осель гроші, техніку і навіть харчі.

Іван Корсун, керівник УМВС України в Полтавській області:

- Наразі доведена причетність групи до близько 25 епізодів. Це було і в Полтавській області, і в Кіровоградській, Дніпропетровській областях.

Та молодики тяжкий злочин намагаються перекласти один на одного.

Затриманий:

- Я почав шукати гроші, а інші хлопці спілкувалися з господарями будинку.

Затриманий:

- Я два года назад освободился и ни одного преступления, я все время работал, работал.

Їхнім словам слідчі не ймуть віри.

Сергій Джулай, керівник відділу Кременчуцького МВ міліції:

- Жорстокість, з якою вони діяли, чесно кажучи, не вкладається в розумі психічно-здорової людини. Це вже питання друге. Будуть вивчатися і проводитися низка експертиз, у тому числі і психіатрична.

Покарання рецидивістам загрожує жорстке - 15 років за ґратами.

Інна Дудченко, Олександр Петрушко
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.