Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 28 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Суспільство

Вибрати дату
RSS

Двоє громадян Туреччини намагалися незаконно перетнути українсько-польский кордон

14 грудня 2009, 13:12

Перетнути українсько-польський кордон поза пунктом перепуску намагалися двоє громадян Туреччини. Що тягло їх на Захід - невідомо. Під прикриттям ночі зайшли на контрольно-слідову смугу, хильнули для хоробрості і… гайда. Порушників наздогнав службовий пес.

Олег Личковський, керівник прес-служби Луцького прикордонного загону:

- Прикордонний патруль, рухаючись вздовж контрольно-слідової смуги, виявив дві доріжки слідів, які вели у бік кордону. Поставивши службову собаку на слід, вже невдовзі наздогнали двох невідомих. Одного з яких затримали одразу, а іншому вдалося зникнути із місця затримання.

Та вже за двадцять хвилин у патрульній машині сиділи обидва чужоземці. Допоміг затримати другого порушника кордону той самий пес Буржуй.

Олег Личковський, керівник прес-служби Луцького прикордонного загону:

- При обшуку у громадян Туреччини була виявлена карта автомобільних доріг, якою вони користувалися по дорозі, і пляшка бренді. З їх слів, вона їм потрібна була для того, щоби зігрітися після подолання річки Буг у плав.

Форсувати водну артерію та ще й узимку, кажуть чоловіки, хотіли, щоб оглянути красу місцевої природи. Потім літаком повернулися б до Туреччини. А що прогулянка волинськими нетрями пролягла прикордонною зоною, мовляв, навіть не знали.

Архан, затриманий:

- Ми не дуже хотіли пливти, бо вода дуже холодна, можна вмерти. Тож тільки подивилися й мали намір повертатися назад. А так далеко зайшли через необачність.

Щоправда, прикордонники сумніваються, що хлопці кажуть правду, тому з’ясовують справжні причини походу. На це є 15 діб. Далі - депортація турків на батьківщину. Та цього чужоземці хочуть найменше.

Архан, затриманий:

- Тут ми мали інтерес. Побачили місто і хотіли відкрити швидку кухню, є можливості. Турецький ресторан, наприклад, чому б ні? Україна дуже гарна. Львів, приміром. Якщо буде все добре, обов’язково приїдемо ще раз влітку, але вже до Одеси - подивитися її архітектуру.

Прикордонники ж констатують: насолодитися українськими краєвидами та пам'ятками затримані вже мали змогу, адже вони легально прибули з Туреччини до Білорусі, а потім - до Львова. У Польщу ж пробиралися манівцями, бо чотири роки тому одного зі спритників звідтіля вислали. Цього разу так учинить, певно, й Україна.

Олександр Стерничук, Інна Суховерхова, Волинська область, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.