Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 22 травня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Суспільство

Вибрати дату
RSS

У Львові "вікно життя" врятувало одне немовля

16 грудня 2009, 14:26
У Львові "вікно життя" врятувало одне немовля

Після кількох диких випадків, коли матері позбавлялися новонароджених, викидаючи їх на смітники, у Львові вирішили відкрити ще одне "вікно життя" в шпиталі імені Андрія Шептицького.

Це місце, куди мати може анонімно підкинути немовля, не наражаючи його на небезпеку. Віконце обладнане сигналізацією: щойно там з'явиться дитя - медики почують сигнал. Таким чином, дитина залишається без догляду буквально лічені хвилини. В такий спосіб організатори проекту намагаються зменшити сумну статистику, коли горе-матусі викидають дітей на вулицю або ж вбивають їх. З весни у Львові вже діє таке вікно. Щоправда, за цей час туди підкинули лише одного хлопчика. Його вже всиновили.

Дзвенислава Чайківська, директор шпиталю ім. митрополита Андрея Шептицького:

- Саме вікно життя, воно не вирішить ситуацію, це може бути цей перехідний місток між теперішнім станом нашого суспільства, і тим, яке ми маємо вибудувати.

Такі віконця вкрай доречні, враховуючи невтішну демографічну ситуацію в країні. Тепер нас вже менше 46-ти мільйонів.

Лише за останній місяць кількість населення скоротилася на 11 тисяч 400 осіб. Зазвичай, ця цифра вдвічі менше. Як повідомив Держкомстат, у листопаді громадян України налічувалося 45 999 934. Загалом же, за 11 місяців року померло 180 тисяч. Якщо так піде і далі, то через 40 років нас залишиться усього 35 мільйонів. Щодо народжуваності, то цей показник зменшився проти торішнього на майже 26 відсотків. Бо, за даними Мінюсту, збільшилася кількість реєстрацій народжень. Особливо в семи регіонах: на Донеччині, Дніпропетровщині, Львівщині, Волині, Одещині, Харківщині та у Києві. Хлопчиків народжується більше, ніж дівчаток.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.