Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Суспільство

Вибрати дату
RSS

"Свідок" побував на чергуванні міліційного патруля

1 березня 2010, 12:34

Найчастіше справу з розбійниками та крадіями має патрульна служба міліції. Напередодні їхнього професійного свята на чергування вирушила знімальна група "Свідка". Тож гляньте на світ очима патрульних.

Робочий день молодшого лейтенанта Миколи Наконечного та його напарників починається о восьмій ранку з кімнати зброї. Пістолет Макарова, набої, гумовий кийок, газовий балончик і кайданки - повний арсенал міліціянта. Перед виїздом на вулиці міста отримують орієнтування та проходять інструктаж. Завдання від чергового можуть заздалегідь, або вже дорогою.

На патрулювання завжди виїздять утрьох. Робоча зміна - 8 годин. Далі заступає інша група. Весь час правоохоронці мають стежити за визначеною територією, реагувати на доручення чергового.

Максим Рибенцов, працівник патрульної служби Солом'янського РУ міліції м. Києва:

- Информация приходит, в частности, на аппарат "Дрозд". Это GPS система, на которую от дежурного по городу приходит. Если есть уточнения, то дежурный по рации передает. Есть у нас гриб, который постоянно показывает в дежурке, где мы пребываем и с какой-то скоростью двигаемся.

За кілька хвилин патрульні вже на місці першого виклику. До міліції звернулася жінка - у сусідів надто голосно грає музика. Це адміністративне правопорушення. Після перевірки документів та виховної розмови виклик можна закривати.

Правоохоронець:

- Я розумію, що День народження, але трошки тихіше.

Та вгамовувати сусідів - не єдина робота патрульної служби. Кожна група має орієнтування на людей в розшуку та викрадені автомобілі. Тож доводиться добре пильнувати. Перевіряють усіх підозрілих осіб. За роки роботи в міліції натреноване око одразу впізнає потенційних правопорушників.

За кілька хвилин - новий виклик: у квартирі на другому поверсі кричить жінка. Зволікати ніколи. Один міліціянт дивиться за балконом, щоб ніхто не втік. Двоє - до квартири. Та побувати на справжньому злочині нашій знімальній групі так і не вдалося. У тій квартирі здійняла ґвалт психічнохвора мешканка, яку вдалося заспокоїти.

Але у спогадах й не кожного працівника патрульної служби є особлива історія: коли доводиться ризикувати життям. Під ноги молодшого лейтенанта Наконечного кинули гранату, а його напарника якось, поранили ножем у шию.

Микола Наконечний, працівник патрульної служби Солом'янського РУ міліції м. Києва:

- Виїхали на виклик, що там в квартирі хуліганить. Попалося так, що побачили підозрілого, почали затримувать. Одного затримали, а другий, що був з ним, кинув нам гранату. Після госпіталя очухалися. Працюємо дальше.

Сергій Войчук, працівник патрульної служби Солом'янського РУ міліції м. Києва:

- Затримували людину за хуліганку, а він до цього підрізав мужика. А ми цього не знали. Він злякався, думав що ми його за подріз, ножем порнув. Ну нічого. Все нормально.

Тарас Білаш, Олександр Кругліков. НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Эта бригада ППС спасла мне жизнь. Спасибо, Вам!!!
Девушка 29.04.2013, 09:23 ответить
That's a potsnig full of insight!
Kumiko 17.01.2013, 08:08 ответить
Комментарий удален
Комментарий удален
Комментарий удален
Didn't know the forum rules allowed such brliliant posts.
Kamal 22.07.2012, 03:37 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.