Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Суспільство

Вибрати дату
RSS

Вінницьких підлітків водять на екскурсії в ізолятор тимчасового утримання

19 березня 2010, 14:35
Вінницьких підлітків водять на екскурсії в ізолятор тимчасового утримання

У Вінниці "тяжких підлітків" перевиховують екскурсіями. Щоправда, водять не в музеї й театри, а до ізолятора тимчасового тримання. Щоб підлітки, котрі вже на обліку, на власні очі побачили, куди потраплять у разі порушення закону.

Сьогодні до міського ізолятора тимчасового тримання їх прийшло семеро. Добровільно-примусову екскурсію для "тяжких підлітків" правоохоронці організовують не вперше.

Володимир Згодько, керівник відділу УМВС України у Вінницькій області:

- При проведенні таких екскурсій позитив в тому, що діти зразу відчувають атмосферу, і в них появляється боязкість за то, що якщо вони скоять то, чи інше діяння протизаконне - вони будуть знаходитись в даному закладі. Щоправда, дехто із екскурсантів вже потрапляв до подібної установи. І не в ролі відвідувачів. Потрапляли до установи через дрібні крадіжки та пограбування своїх же однолітків. Про свій "кримінальний досвід" розповідають з викликом. Мовляв, бачили вже це життя.

Максим Барчук, мешканець м. Вінниці:

- Багато людей тут сиділо з різними історіями, і з дуже таки неприємними, і страшними на цьому стільчику.

Сімнадцятирічний Віталій устиг побувати і в ізоляторі тимчасового тримання, і у Вінницькій тюрмі.

Віталій Юрчик, мешканець м. Вінниці:

- А ти мав судимість?

- До цього не мав. Мене просто об’явили в розшук, бо неявка на суд. Зловили. І завезли на СІЗО зразу. Коли я приїхав на Островського, там даже якісь страх був. Заводили в хату. А тут - нє. Тут до суда сидиш. Срок, який ти должен відсидіти в СІЗО, або відпускають прямо с залу суда. Все.

Раніше, розповідають правоохоронці, працювали з неповнолітніми активніше. Батьки і школа були налаштовані на цілковитий контроль над проблемними дітьми. Нині доводиться вигадувати щось нове, аби достукатися до свідомості підлітків і вберегти їх від хибних дій.

Юлія Шипунова. Олександр Миронов. Вінниця НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.