Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 7 травня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Суспільство

Вибрати дату
RSS

У Луцьку в сміттєвому баку знайшли 6 медалей для ветеранів ВВВ

26 травня 2010, 11:35

Пакунка з медалями до 65-иріччя Перемоги знайшли в середмісті Луцька. Нагороди лежали у смітнику. Хто скоїв такий вандалізм, з'ясовує міліція.

Поголос про волинські смітники, схоже, поширюватиметься ще довго. Кілька днів тому на стихійному звалищі дітлашня надибала задушене немовля і ось тепер - шість медалей для ветеранів. Їх, акуратно запаковані у футляри, побачила пенсіонерка. Жінка саме хотіла кинути до бака жмут старих газет.

Людмила Бабій, пенсіонерка:

- Сбоку лежало, с краю. Тут немного было мусору. Список посмотрела, уже он подпаленый был немножко. И удостоверение. Может, кто-то хотел их сжечь, может, еще что-то, не знаю… Носила в военкомат - там закрыто было, занесла в редакцию.

Олександр Згоранець, журналіст:

- В редакцію до нас прийшла жінка, вся тремтить, в очах сльози. Каже: "Я не знаю, що з цим робити, але йому місце точно не на смітнику". Відкриває пакунок, а там - медалі.

Журналісти зорієнтувалися хутко. Вирішили самотужки відшукати адресатів нагород. У пригоді стали вцілілі списки та посвідчення до медалей.

Журналіст вручає медаль Лідії Бабульзі:

- Бачите, підписана Президентом.

- Боже, мій єдиний!

- Ця медаль - вона ваша.

- Боже, мій!

- Ми не знаємо, чому Вам її не вручили, так вже сталося. Але давайте я її Вам приколю.

86-річна Лідія Бальбуза в понівеченому вогнем перелікові - перша. Під час війни працювала в театрі в тилу поблизу фронту. Що нинішня влада тепер за це їй дякує - і гадки не мала. Ще більше здивувалася, коли почула історію своєї нагороди. Хто й навіщо кинув до бака дорогі серцю ветерана медалі, з'ясовує міська прокуратура. Її слідчі вже зажадали від мерії списки тих, хто розносив медалі пенсіонерам. Коли знайдуть урядника-вандала, він, щонайменше, втратить посаду.

Олександр Стерничук, Інна Суховерхова, Луцьк, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Самы обычный пинсионер, сразу отправился именно к журналистам. Какая сообразительность у бабушки и какая тупость у автора статейки....
777 26.05.2010, 18:34 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.