Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 8 травня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Суспільство

Вибрати дату
RSS

На річницю Чорнобильської аварії в Україну прибули 35 іноземних делегацій

20 квітня 2011, 12:46

Україна зустрічає іноземних гостей. Тридцять п'ять закордонних делегацій прибули, аби взяти участь у заходах, присвячених двадцять п'ятій річниці Чорнобильської катастрофи. Шановним відвідувачам - теплий прийом, а рядовим українцям від офіційних візитів - уже звичні незручності.

Що дороги в Києві 19-го квітня перекриватимуть, Державтоінспекція попереджала заздалегідь. Утім, центр міста все одно тонув у заторах. З 12-тої до 14-тої години інспектори обмежили рух проспектом Бажана і Столичним шосе. З 18-тої до 19-тої не проїхати було Європейською площею. А з 19-тої до 20-тої перекривали рух від Грушевського до Національної опери. В ДАІ кажуть: водіям запропонували шляхи об'їзду. Відтак, хто втрапив у затор - нехай ображається на себе.

Наталя Сторожик, керівник відділу УДАІ м. Києва:

- Ми рекомендували, якими вулицями краще об’їхати - це площа Слави, це Московська площа, бульвари Шевченка, Лесі Укрїнки, Дружби Народів, Бессарабська площа. Звичайно, є водії, які хочуть проїхати через центральні райони міста, тому набратися терпіння і дотримуватися правил дорожнього руху, і слідкувати за жестами регулювальника.

Іноземні делегації приїхали до України з благородною метою: вони дають гроші на саркофаг для реактора. Мова йде про мільйони євро на Чорнобильську АЕС.

Віктор Янукович, президент України:

- Спільними зусиллями нас вдалося зібрати, і ми вважаємо цю цифру попередньою - 550 мільйонів євро на реалізацію чорнобильських проектів. Україна також, я хочу оголосити, свій внесок - 29 мільйонів євро.

На думку українських фахівців, зона відчуження досі залишається небезпечною. І це явно не місце для прогулянок туристів. Кажуть, популярні нині туристичні поїздки до мертвих місць - небезпечна й непотрібна розвага.

Олександр Наумов, експерт:

- Даже малые дозы радиации оставляют след в организме человека, что тут происходило за 25 лет и в первые дни радиации. И те люди, которые думают что последствия аварии ликвидированы, глубоко ошибаются. Есть некоторые элементы, период распада которых - 24 тысячи лет.

Збір коштів на Чорнобильські проекти ще триває. Досі не визначилися, чи давати гроші на саркофаг Італія, Канада, Бразилія, Мексика та Болгарія.

Марина Борисполець, Олексій Соловей.
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.