Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Суспільство

Вибрати дату
RSS

На Київщині пройшов міжнародний фестиваль "Гості Стародавнього Києва"

27 вересня 2011, 13:15

Чоловіча адреналінова залежність - кожен бореться з нею на свій лад. Дехто стрибає з парашутом, хтось іде грабувати банки. Учасники міжнародного турніру на Київщині отримують адреналін від бійок, але не звичайних, а історичних - у важелезному лицарському спорядженні. У 15 сторіччі в гостях у кардиналів, шляхетних воїнів та чарівних палацових дам побував Олексій Бельський.

Обухівський район, парк "Київська Русь". На середньовічному фестивалі "Гості Стародавнього Києва" лицарський турнір. За меча послів б’ються сміливці з України, Польщі, Литви, Білорусі та Росії. Від брязкання зброї закладає вуха.

Олег - москвич. У будні він - фахівець з електронної безпеки, вихідними - лицар. В історичних реконструкціях бере участь більше 10 років.

Олег, лицар із Росії:

- Отличный парк, отличная организация, офигительное отношение к участникам, отличные оппоненты, с которыми хорошо и красиво можно подраться, даже не смотря на то, что я частично бездоспешный.

Хоча лицарство - задоволення не з дешевих, але для більшості головне - адреналін та задоволення.

Олег, лицар із Росії:

- Шлем - 150 долларов, нагрудник - где-то 130. Самый сложный элемент доспехов - это перчатки. Много сегментов, много заклепок, мастеру много работы. Пара перчаток - 200 долларов.

Олександр, лицар із Києва:

- Что можно сделать своими руками, что приходится действительно покупать, потому что, например, 2-метровый лук ты сам не сделаешь - приходится покупать. Цена лука - это 100 долларов. Дорогое удовольствие.

Ліпше битися за честь дами або меча послів, аніж на вулиці за пляшку горілки чи дозу наркотику. Місія в таких турнірів шляхетна - заохотити молодь до історичної минувшини.

Даріуш Гурчинський, радник посольства Польщі в Україні:

- Спосіб, як зацікавити молодь історією, нашою спільною історією, історією наших держав. Ці доспехи, і так далі, ця зброя - це дуже професійно виповнене, костюми. Це люди, які дійсно кохають свої країни, кохають свою історію, і вони таким чином і передають майбутнім поколінням.

Плани в організаторів грандіозні - відтворити в масштабі один до Одного стародавній Київ - із церквами, валами, будинками й замком. Тоді це місце стане туристичною Меккою, а в баталіях братимуть участь тисячі ентузіастів з усього світу.

Володимир Янченко, керівник проекту Парк Київська Русь:

- В мире нет ни одного проекта, который в реальную величину, в реальном историческом масштабе воссоздает средневековый город. Мы - пионеры в этом вопросе. Еще и не просто средневекового города, а впервые в мире воссоздается средневековый город в виде стольного города. Именно столицы некого средневекового государства. Но представьте, что в мире вдруг возникнет Вавилонская башня.

Ілля, лицар із Росії:

- Очень замечательно, особо радует, что реконструкция вала как раз нашего Владимирского - мы сами из Владимира.

На жаль, господарі, що виставили на турнір потужну команду, перемоги не здобули. Лицарського трофея - меча послів - виборола команда Польщі.

Олексій Бєльський, кореспондент:

- В минулому побували: лицар веселого мікрофону Олексій Бєльський та його вірний зброяр-камероносець - Олексій Волосевич.

Олексій Бєльський, Олексій Волосевич.
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.