Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Суспільство

Вибрати дату
RSS

На Сумщині збільшилась трагічна статистика велосипедних аварій

17 лютого 2012, 10:12

Специфічні проблеми створює зима на Сумщині. Попри люті морози люди не відмовляються від надзвичайно популярного там двоколісного транспорту. Трагічна статистика велосипедних аварій поповнюється навіть за температури мінус 30. ДАІвці вже й не знають, як загнати на зиму велосипеди в гаражі.

Верхи на двоколісному по заметах та ожеледиці, не зважаючи на мороз і вітер. Це не розваги екстремалів, а особливості зимового пересування на Сумщині. Пристосувати велосипеда до сніжної пори для місцевих не складно.

Велосипедист:

- Що саме це воно собою представляє?

- Металіческий цеп по періметру покришки.

- Як ви його встановили?

- Секрет фірми.

Миколі Пилиповичу на велосипеді зручно додачу до пенсії заробляти - він збирає склотару. Хоча вже побував на двоколісному в аварії, відмовлятись від залізного друга і не думає.

Микола Пилипович, велосипедист:

- Никто не застрахован в этих делах-то. Меня сбила машина, он ехал мне в лоб, деваться некуда, сворачивать-то, уже вниз, так сказать, откос. В последний момент он увернулся.

Навіщо штовхатись у громадському транспорті, якщо є велосипед - впевнений і Олексій.

Олексій, велосипедист:

- Я около края еду, я стараюсь не мешать движению. Из-за меня никаких проблем не было еще.Будет человек пешком идти - и его собьют, это не от велосипеда зависит.

А от водії автівок двоколісних сусідів на дорогах не люблять. Кажуть, поряд із ними завжди їздити лячно, взимку - й поготів.

Водій:

- Бывает такое, что он едет и поскользнётся - и не знаешь, растерялся сразу - и падает на обочину, на дорогу. И приходится… Такие ситуации очень сложные. Ночью сложней.

Водій:

- Конечно, потому что велосипедисты без знаков без всяких, нету ни курточки, ни катафотов, ничего нет. Они не придерживаются правил дорожного движения.

А міліціянти й зовсім б'ють на сплох. Цієї зими, попри люті морози, що не тиждень - доводиться фіксувати ДТП за участі велосипедистів зі смертельними наслідками. Тиждень тому автівка збила двох братів на ровері: старший загинув, молодший - досі в лікарні. Остання трагедія - на дорозі втратила життя літня кермувальниця двоколісного.

Олексій Заверуха, інспектор УДАІ в Сумській області:

- Керувати двоколісним транспортним засобом є досить небезпечно, адже саме керування велосипедом стає більш важким. Тому ДАІ просить велосипедистів утримуватись від експлуатації своїх транспортних засобів саме в зимовий період.

Микола Пилипович, велосипедист:

- Надо беречься - самое основное. Береженого Бог бережет.

Юлія Зайцева, Олександр Федчун.
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
a 4to lydam delatj ra3 marshrutki ne idyt 3a gorod tak i zivyt,kone4no nado 3natj i vypolnyatj pravila dvizeniya,i xota by velocepedniy shlem odevatj na goovu.beregite cebya.
Ana 17.02.2012, 18:32 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.