Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Суспільство

Вибрати дату
RSS

На Чернігівщині скутеристи навчали малюків

29 червня 2012, 13:28

Незвично провели святковий день вихованці дитячого будинку на Чернігівщині. У розпал літніх канікул на них чекав справжній урок. І від охочих потрапити на нього не було відбою. 

У дитячому будинку, що неподалік Чернігова, сьогодні незвично гамірно. Ще зранку тут зустрічають  жаданих гостей. І як ніколи чекають на заняття. 

Олена Царюк, керівник відділу УДАІ в Чернігівській області:

- Сьогодні працівники ДАІ разом з представниками Чернігівського скутер-клубу завітали до дітей, які перебувають в обласному центрі реабілітації. Діти - це учасники дорожнього руху і від того, як вони зараз виконують правила руху, залежить їх майбутнє.

Від охочих потрапити на імпровізований урок безпеки руху немає відбою. Щоби ближче познайомитись із омріяним видом транспорту, дітвора готова вчитися і день, і ніч.

Сергій Маслюк, представник  Чернігівського скутер-клубу:

- Сегодня мы им рассказали, что такое есть скутер, так как они еще маленькие. В дальнейшем вырастут и, возможно, у  кого-то появится мототехника. Мы до них донесли правила вождения мототехники, поделились своими навыками.

- Як оце можеш упасти, так шлем есть, такі спеціальні рукавиці есть. Кофта спеціальна, штани. Щоб як водітєль падає, щоб захищало тулуб і усе, і голову, й руки.

Після теорії - практика. Щоправда, поки на місці пасажира. Коли ж залізні коні стали на припоні, їхні малі сідоки вмить перетворилися на пішоходів. Такі ж бо правила.

Олена Царюк, керівник відділу УДАІ в Чернігівській області:

- Ми нагадали їм про правила безпечної поведінки на дорозі, продемонстрували їм соціальні ролики з безпеки дорожнього руху в форматі мультиплікаційному. Щоб облаштувати куточок дорожнього руху, всі  діти отримали тематичну розмальовочку по безпеці дорожнього руху.

Усім, хто відзначився на занятті - від гостей цінні подарунки. А насамкінець уроку кожен з дітей склав справжню дорослу присягу.

- Ми принімали клятву пішохода. Мы не должны нарушать правила дорожного движения.

- Нельзя перебігати, коли їде машина по дорозі.

- Переходить через знаки треба акуратно, подземні знаки есть.

- Не буду нарушать дорожні правила, буду переходити дорогу по зебрі. Там де світлофор.

Андрій Герко, Сергій Бриль
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.