Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 19 травня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Суспільство

Вибрати дату
RSS

У Стаханові досі не розслідували причини вибуху

11 січня 2013, 00:46

У місті Стаханові досі не з'ясували, що спричинило вибух у житловому будинку тритижневої давнини. Нагадаю, рвонуло в 5-ти поверхівці:  22-є мешканців втратили оселі, п'ятеро - потрапили на лікарняні ліжка. Газівники категорично спростовують версію про газ. Слідство ж припускає, що господар приніс із шахти додому вибухівку. Натомість, люди звинувачують комунальників: торік вони позбавили населення центрального опалення, і тепер багато містян змушені грітися, як заманеться.

Євген Соломін, кореспондент:

- Практично одразу після вибуху в цьому будинку тут з'явився ось цей паркан. І заходити в середину можна лише експертам та криміналістам. Вцілілих же мешканців туди не пускають через загрозу обвалу.

Пані Валентина сьогодні вийшла трохи поприбирати. Каже, сніг протанув - тепер видно всі наслідки нещодавнього вибуху - рештки скла, рам, ганчір'я та іншого непотребу. Жінка з жахом згадує той вечір.

Валентина Володимирова, постраждала:

- Бах! Бахнуло и все! Онемела и ничего не могу сказать. А там сыну кричу: что там? А там на улице крики, все бегут.

Ольга Васильєва зізнається, що й досі страшно. Бо в місті нема централізованого опалення. Оселі торік від'єднали від котелень і кожен, хто міг, поставив окремого казана, інші господарі гріються, як можуть. Через це, каже жінка, почувається наче на пороховій діжці. І де бабахне наступного разу - ніхто не знає.

Ольга Васильєва, стаханівчанка:

- Страшно. А почему страшно? Непонятно отчого взрыв был. Как вы ответите мне на этот вопрос?

Валентина Володимирова, постраждала:

- Как топили - деньги платили, а отопления не было. Если б топили, как при Союзе было.

Стаханівський мер каже, що особисто він не боїться газових котлів - у нього вдома найпростіший, і витримує нинішні холоди. Водночас без опалення нині до 3-х тисяч містян. Централізовано їх огрівати годі, бо всі котельні зачинили, а працівників звільнили.

Юрій Борисов, Стаханівський міський голова:

- Отключение - это вынужденная мера. С 2002 года в городе хаотчино отключались дома, школы. С чего жить комунальникам - да не с чего. Люди, которые перешли на индивидуальное отопление, давайте им скажем: откажитесь от этого. 90% скажут - нет, мы хорошо себя чувствуем с индивидуальным отоплением.

Прокуратура ще не завершила розслідування справи. Нині чекають висновків останніх експертиз. Версій розглядають чимало. Починаючи від вибухівки в одній із квартир та бажанняя помсти і до витікання побутового газу.

Елла Хоменко, старший прокурор прокуратури м. Стаханова:

- Всі версії, вони відпрацьовуються, але найпершою є та, що стався вибух газу. Через це й чекаємо результатів експертиз, які скажуть, чому це сталося і від чого.

Тим часом аварійний під'їзд визнали непридатним для життя. Його знесуть, а мешканців розселять у недобудовах. Та тільки коли - ніхто не знає.

Євген Соломін, Микола Рижченко
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.