Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Суспільство

Вибрати дату
RSS

Юрій Луценко - перші кроки на волі

9 квітня 2013, 00:13

Вчора звільнений Юрій Луценко вже сьогодні вранці відвідав представництво Євросоюзу в Україні. На зустріч з послом Яном Томбинським екс-міністр прийшов разом з дружиною.

Свій перший офіційний візит, менше ніж за добу після звільнення з тюрми, Юрій Луценко здійснив до представництва Євросоюзу. Екс-арештант каже -  відвідав тих, хто найактивніше його підтримував у роки неволі. І охоче ділиться враженням від зустрічі зі знімальною групою "Свідка". 

Юрій Луценко, екс-міністр внутрішніх справ України:

- Я думаю, що це абсолютно логічна зустріч з послом Європейського Союзу, ще планую зустрітися з послом Сполучених штатів, з послом Польщі, іншими представниками зарубіжних країн з тим, щоб подякувати за ту підтримку, яка була виявлена до мене, але це переросло в щось більше, в євроінтеграцію країни. Казали про те, що стали ближче на крок до Європи, казали про те, що це дає серйозні шанси на звільнення Тимошенко, казали, що це дає серйозні шанси для євроінтеграції, говорили про почуття вдячності.

Не менш натхненно розповів Луценко і про свій перший вечір удома. Напередодні екс-міністр жартома хвилювався, що його не впізнає улюблений пес. Та чотирилапий друг розвіяв усі сумніви.

Юрій Луценко, екс-міністр внутрішніх справ України:

- Вчора було свято у начальника тюрми і у моєї дружини, а сьогодні вже свято в мене, бо я вповні відчув себе вільною людиною, люблячим чоловіком, батьком, головою родини. Собака признала.

Юрій Луценко провів за гратами два роки й три місяці. Спочатку - в Лук'янівському СІЗО, згодом його перевели до Менської колонії. Колишнього керманича МВС засудили на чотири роки за перевищення службових повноважень і розтрату бюджетних коштів. 7-го ж квітня 2013-го Луценка своїм указом помилував президент Віктор Янукович. Нині пан Юрій запевняє, що не планує нікому мститися за роки, проведені за гратами.

Юрій Луценко, екс-міністр внутрішніх справ України:

- Я не переоцінюю для української політики персону Луценка, але є дуже визначним крок по звільненню Луценка для стабілізації укр. політики і демократії і наших євро-перспектив. Навіть в авторитарній країні, якою є сьогодні Україна, дах Євросоюзу є єдиною першкодою від вскочення в діру мутного союзу.

Півтора дня на волі Юрія Луценка всюди супроводжує його дружина Ірина. Вона у доброму гуморі. Розповідає про перший повноцінний сімейний вечір за понад два роки.

Ірина Луценко, дружина Юрія Луценка:

- Ми повечеряли, син особливо молодший, він дуже сумував, цілий вечір в обнімку. Собака принюхувався, але він признав того господаря, який його малесенького виводив ще гуляти, дуже спокійні відчуття.

Ірина Луценко каже, чоловік для неї, перш за все - її друга половинка, а не політик. Тож після зустрічі з послом Євросоюзу подружжя вирушило в сімейних справах. Зокрема, поїхали по магазинах - оновити Юрієві гардероб, адже за два роки ув'язнення він помітно схуд.

Марина Борисполець, Андрій Грищенко
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.