Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 29 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Суспільство

Вибрати дату
RSS

Столичні підземні переходи не пристосовані для інвалідів

24 квітня 2013, 11:58

Зробити неможливе. Велосипедисти, люди інвалідними візками та мами з дітьми тестували сьогодні підземний перехід на Поштовому майдані в Києві. Там саме триває масштабна реконструкція. Після кількох карколомних маневрів люди дійшли висновку - без сторонньої допомоги спуститися чи піднятися вгору облаштованим пандусом неможливо.

Ця дівчина може ходити, та сьогодні вона вирішила спробувати - чи зручний пандус, облаштований у переході.

- У тебя руля нету? 

- Інвалід має руками допомагати. 

- Я готова.

Зрештою дівчина встає, бо далі візок не їде. А це ще одна спроба вибратися на гору.

- Я вам скажу, що я не дуже слабка людина, але це дуже важко. Хорошо, я можу встать і воскреснуть.

Надія, учасниця акції:

- Я сьогодні на власній шкурі спробувала, що відчуває людина з особливими потребами, яка має необіхдність на отакому возику пройти через стандартний пішохідний перехід. чесно кажучи, це дуже страшно.

Відчайдушна молода мати вирішила звезти візочком дитину вниз.

- Ой, Андрей, вот кто так будет спускаться, ой, проваливается, ну я дуже б хотіла, щоб чиновники зі своїми дітьми ось так прогулялися по Поштовій площі, коли вони її відреконструюють. Можно ще по сходах, якщо дуже екстремальні батьки, можна по сходах дик-дик-дик.

Якими розрахунками та схемами керувалися ті, що будували цей пандус - незрозуміло. Втім, спуски у столиці здебільшого саме такі.

Анжела, учасниця акції:

- Є пандуси, але вони зроблені не під коляски, тобто вони або ширші, або вужчі, тобто має бути хоча б якийсь спуск для коляски. Тому що це реально важко. Сама коляска кг 10, дитина моя 10 важить, і це просто важко спустити. Ну чому люди мають спускатися, а що, мами з колясками - це не люди?

Тож учасники акції сподіваються: чиновники зважать, що пандус незручний, і під час реконструкції Поштового майдану облаштують і перехід.

Ірина Винокурова, Андрій Грищенко
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.