Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 20 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Суспільство

Вибрати дату
RSS

Спекулятивні пристрасті навколо футболу

14 листопада 2013, 22:39

Бої за квитки та спекуляції - в такій атмосфері чекаємо на відповідальний матч футбольних збірних України та Франції, що має відбутися в п'ятницю 15-го листопада. Через проблеми із сервером онлайн-продажу сотні людей товклися під касами - дехто займав чергу о 3-й ранку. Разом із тим, перекупники вільно продають омріяні квитки вдесятеро дорожче.

Віталій - запеклий уболівальник. Фанати знають його за прізвиськом Тато. Втім, навіть йому квитки на матч Україна-Франція дісталися з боєм.

Віталій, футбольний уболівальник:

- З 3 утра тут стояв до 11 приблизно. Чуть не задушили, чуть ребра не переломали, і купив всього-навсього 4 квитки 1 ряд 31 сектор. Це там видно нічого не буде. Бардак полнейший.

Після коротких боїв на касах Олімпійського стадіону висить листівка, що білетів на матч Україна-Франція вже не буде. Натомість їх можна без жодних черг придбати в перекупників. Ціни - різні: хтось завищує втричі, а хтось - у десять разів. 

- Номиналка 60 - она стоит по 500. И уже выше: 70-600.

- Есть номиналка 80, шикарные места, просто классные. Там тысячу будет стоить. 4 штуки сейчас.

- 2 элитных есть, если хотите. Это хорошие, что 2 по 1000.

Перекупники - проблема, відома ще з радянських часів. У їхньому арсеналі чимало прийомів: найчастіше просто блокують каси й викуповують усі цікаві квитки. 

Андрій Столярчук, спортивний журналіст:

- Кремезного вигляду хлопці, чоловік 30-40, просто займають черги, стоять біля кас, не даючи можливість просто звичайним людям наблизитися до кас і купити квитки, і в свою чергу вони починають переходити від однієї каси до іншої. Така карусель утворюється.

На спекулянтів постійно полюють правоохоронці, та попит знову формує пропозицію.

- Целая пачка?

- У него была пачка. Он мне только 2 билета, видите, дал.

Віталій Коворотний, співробітник управління ГУ міліції м. Києва:

- Визначаються особи, які здійснюють цю діяльність, і з ними проводиться відповідна профілактична бесіда задля недопущення аналогічних випадків у подальшому. Це відбувається регулярно, більша увага приділяється таким міжнародним матчам, які проходять, коли до міста Києва прибувають іноземці і гості столиці.

Організатори продажу квитків виправдовуються - безлад стався через благі наміри. Мовляв, більшість білетів реалізовують через інтернет, а завеликий наплив бажаючих паралізував роботу сайту.

Олег Шкрьоба, генеральний директор компанії "Україна футбол інтернешнл":

- Є певні якісь технічні можливості, які дійсно не дозволяють реалізовувати у повній мірі ті задуми, які у нас були. Дійсно, працювати над інтернет-ресурсом ми будемо, вдосконалювати його.

Та на думку експертів, футбольну інтернет-сторінку блокували навмисно.

Андрій Столярчук, спортивний журналіст:

- Я переконаний, що це цілеспрямована атака, якраз атака тих людей, які зацікавлені, тому що чим менше людей зараз мають доступ до квитків, чим менше у людей варіантів отримання цього квитка, тим більші суми перекупи можуть ставити і відповідно отримати надприбутки.

Перекупників важко побороти, доки знаходяться люди, ладні купувати квитки втридорога. Найдієвішим на сьогодні є іноземний досвід великих футбольних держав. 

Андрій Столярчук, спортивний журналіст:

- З часом ми дійдемо до того, що на визначні події, такі як чемпіонат Світу та Європи, більшість квитків є іменні і відповідно лише за ним може прийти та особа, прізвище якої позначене на квитку.

Олександр Храпач, Денис Голіков, Андрій Мартищенко, Андрій Грищенко
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.