Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 21 травня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Суспільство

Вибрати дату
RSS

Як не стати жертвою інтернет-крамниць

15 січня 2014, 23:15

Рівень довіри до інтернет-крамниць зріс вже настільки, що гроші за товар люди нерідко переказують заздалегідь. Тоді й виникають проблеми - чекати на куплене замість кількох днів доводиться кілька тижнів.

Перед Новим роком киянка Марія вирішила придбати наборг дорогого телевізора. Жінка каже - й гадки не мала, скільки нервів витратить на цю купівлю.

Марія, клієнтка інтернет-крамниці:

- 26 декабря 2013 года я обратилась в интернет-магазин и оформила в кредит покупку телевизора. 28 декабря мне пришло сообщение из интернет-магазина, что мой заказ в обработке и предполагаемая доставка - 31 декабря 2013 года.

Втім, ані 31 грудня, ані 4 січня телевізора так і не отримала. Менеджер телефоном просив почекати ще - до 9-го. Не було й тоді. Жінка хотіла скасувати кредитну угоду з інтернет-крамницею й забрати гроші. Та зробити це виявилося непросто.

Марія, клієнтка інтернет-крамниці:

- В банке мне сказали, что для того, чтобы был отменен кредит, интернет-магазин обязательно должен дать официальное письмо о том, что товара нет в наличии. А как он может написать такое, если мне твердит, что товар в пути.

Усі ці дні клієнтка дзвонила на телефони, вказані на сайті. Та марно.

Марія, клієнтка інтернет-крамниці:

- В колл-центре никто ни за что не отвечает, у них на все есть стандартные фразы, это вроде того, что они оставят заявку менеджеру, и он в ближайшее время с вами свяжется.

Тоді прокоментувати ситуацію ми попросили адміністратора крамниці. Відповіді не отримали. Та вже наступного дня клієнтка зрештою одержала товар, про що радісно звітували з інтернет-закладу. Скільки б ще жінка чекала на куплене, якби у справу не втрутилися кореспонденти "Свідка" - невідомо. А ось захисники прав споживачів кажуть - за несвоєчасне доправлення покарати мережевих  продавців складно.

Сергій Рябека, керівник відділу Держспоживінспекції з питань захисту споживачів у м. Києві:

- При остутствии договора жаловаться невозможно, поскольку документального подтверждения о том, что был оговорен какой-то срок поставки, не существует. Плюс сроки поставки оговаривались не совсем четко, поэтому продавец мог обещать, но не получилось.

Більшість інтернет-крамниць - це лише майданчики, де різні продавці виставляють свій товар. Тому до самого сайту претензій бути не може.

Сергій Рябека, керівник відділу Держспоживінспекції з питань захисту споживачів у м. Києві:

- В данном случае владелец домена не имеет никакого отношения к товару. За проданый товар несет ответственность исключительно продавец. Продавец указывается в чеке.

Втім, крамниця, яка змусила понервуватися Марію, й так вже позначена на сайті інспекції серед тих, що регулярно порушують права споживачів.

Сергій Рябека, керівник відділу Держспоживінспекції з питань захисту споживачів у м. Києві:

- Магазин Фотомаг - жалобы были на возврат и замену товара. В принципе жалобы абсолютно обычные, во всех случаях, кроме одного, требования потребителей были удовлетворены.

В інтернеті на роботу цієї крамниці десятки нарікань. Клієнти тижнями не можуть отримати товар, за який вже заплатили. Перевіряти ж мережеві заклади інспекція може лише після заяви покупця. Торік невдоволення їхньою роботою висловили 6 сотень людей. Чиновники кажуть - у двох третинах випадків владнали проблему.

Ірина Винокурова, Андрій Мартищенко, Кирило Коротких
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Почитайте отзывы об этом магазине. Проблемы и у клиентов и до НГ, и после, и осенью. Кроме того - на сайте Инспекции по защите прав потребителей этот магазин в черном списке. Видимо не зря!?
Филу 16.01.2014, 15:12 ответить
Наверное статья пролоббирована обычными магазинами техники, которыеиз-за интернет магазинов все больше отходят на роли витрин, где можно посмотреть товар и в последствии заказать через интернет в том-же Фотомаге.
Димыч 16.01.2014, 12:39 ответить
"Мама ама криминал!" Думаю таким крупным интернет магазина не за чем обманывать своих клиентов. Вы не задумывались о том что заказ был в канун Нового года?! И что скорее всего произошла накладка с доставкой товара... Но как ни странно корреспонденты разрулили этот вопрос, что бы мы без них делали?)
В прошлом году у меня тоже была похожая ситуация в подобном интернет магазине, ну ничего, дождался и пользуюсь техникой и довольный как слон!
Вован 16.01.2014, 10:13 ответить
Женщина, ты вообще в адеквате заказывать технику в канун нового года? ты бы еще 31 числа в 23.59 заказ сделала. Ясное дело что во время праздников логистика НЕ ПОЗВОЛЯЕТ доставить товар вовремя. Думать надо башкой своей
Фил 15.01.2014, 23:30 ответить
Вполне согласен с Филом...
Юрий 19.01.2014, 11:26 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.