Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 11 травня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Суспільство

Вибрати дату
RSS

Як працює нині Верховна рада

24 лютого 2014, 01:42

Вікторові Януковичу знайшли тимчасову заміну. Парламент призначив виконувачем обов'язків президента Олександра Турчинова. За кілька хвилин Верховна Рада звільнила трьох міністрів і повернула у державну власність резиденцію Межигір'я.

Як працюють нові уповноважені, котрі контролюють силові відомства - це питання депутати Верховної Ради слухали найпершим. Валентин Наливайченко, що наглядає за СБУ, поскаржився - в нього занадто мало повноважень. Тому голову Служби безпеки мають призначити якнайшвидше.

Валентин Наливайченко, уповноважений з контролю за СБУ:

- Чи знищувались справи, які велись проти нас - не можу доповісти. Не підпорядковується жоден оперативний підрозділ жодному оповноваженому. Безпека ядерних об'єктів і інших об'єктів критичної інфраструктури нашої країни керівництво СБУ вчора була покинута, разом з тим, що вони покинули місця служби і відключили весь зв'язок.

Натомість у Генеральній прокуратурі робота закипіла. Там об'єднали в одне провадження всі випадки застосування зброї проти людей з боку міліції.

Олег Махницький, уповноважений з контролю за Генеральною прокуратурою:

- Всі ці вбивства, які відбулися на Майдані раніше, вони були розкидані по окремих кримінальних справах, ними займалися органи втурнішніх справ на низовому рівні, тобто міліція розслідувала справи, де людей вбивала міліція.

Розслідує Генеральна прокуратура і заклики до сепаратизму. Крім того, вже найближчим часом обіцяють реабілітувати всіх незаконно заарештованих не лише за участь в акціях протесту, а й за інші злочини. Так, планують переглянути справи несправедливо засуджених, на думку багатьох, батька й сина Павличенків.

Олег Махницький, уповноважений з контролю за Генеральною прокуратурою:

- Я дав доручення про те, щоб всі особи, які є під вартою, вони були негайно звільнені з-під варти, крім цього, дано доручення щодо осіб, по яких заведені кримінальні провадження там де відсутні докази, де є недостатньо доказів вини, щоб кримінальні провадження по них були закриті по реабілітуючих обставинах.

По тому депутати взялися до голосування. Найперше - повернули в державну власність резиденцію Януковича Межигір'я і знайдене там майно.

Олександр Турчинов, уповноважений з контролю за Генеральною прокуратурою:

- Резиденція займає дуже велику територію, і охороняти її практично немає можливоісті. Через забори з боку заліву люди пробираються на резиденцію і, нажаль, розпочались факти мародерства. Тому, шановні колеги, внесений проект постанови щодо повернення його у державну власність.

- Голосування за 324 голоса, рішення прийнято.

Далі - призначили Олександра Турчинова виконувачем обов'язків президента - поки новий запрацює. Усе - аби було кому підписувати ухвалені закони. Не забули депутати і про урядовців. Одного за одним звільнили міністра освіти Дмитра Табачника, міністра закордонних справ Леоніда Кожару та міністра охорони здоров'я Раїсу Богатирьову. Кандидатури нових членів коаліційного Кабміну депутати мають підготувати до вівторка. Також Верховна Рада наклала мораторій на реогранізацію й закриття медичиних закладів і зупинила медичну реформу.

Ірина Винокурова, Юрій Нестеренко
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.