Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 5 травня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Суспільство

Вибрати дату
RSS

Нові заяви світової спільноти щодо ситуації в Україні

24 березня 2014, 21:57

Європа і Сполучені штати разом змусять заплатити Росію за Крим. Так висловився Барак Обама перед початком саміту з ядерної безпеки в Гаазі. У НАТО вважають - Кремль розпочав небезпечну гру, й услід за півостровом може зазіхнути на Придністров'я.

Захід змусить заплатити Росію за Крим. Адже Європа - наріжний камінь світової співпраці, впевнений Барак Обама. Американський президент виступив із гучною заявою незадовго по прибутті до Нідерландів, де триває саміт з ядерної безпеки. Лідери 53-х держав та представники міжнародних організацій обрали українське питання за головне. В Ґаазі міжнародна спільнота, яка одноголосно виступає проти анексії з боку Москви, обговорюватиме подальші санкції проти загарбниці. Заплановано, як відомо, і зустріч керманичів великої сімки. Ініціювали її Сполучені штати. Вперше за півтора десятиріччя члени клубу найвпливовіших зберуться без Росії.

***
Услід за анексією Криму Кремль може зазіхнути на Молдову. Кримський півострів стане військовою базою для подальшого просування на Захід. З такою заявою виступив головнокомандувач НАТО в Європі - Філіп Брідлав. З його слів, Москва перетворилася з партнера альянсу на суперника. Її дії викликають тривогу і можуть вплинути на всіх членів блоку.   

Філіп Брідлав, головнокомандувач НАТО в Європі:

- Росія стримує рух у західному напрямку. Йдеться про заморожений конфлікт - як метод протидії зближенню будь-якої з держав з ЄС і НАТО. Втручання  може призвести до конфлікту з Федерацією.

Альянс переводить частину озброєння ближче до Росії. Щоб протидіяти подальшій мобілізації сил, йдеться, зокрема, про перебазування винищувачів федерації на територію Білорусі.

***
"Кожен пряник для Києва - то батіг для Москви". Так висловився у своєму твіттері керівник МЗС Швеції Карл Більдт. Дипломат певен - економічні санкції не обов'язково змусять Кремль змінити політику й піти на поступки. Їх треба посилювати. Утім, головне тепер - не дати можливості Росії досягти своєї мети. Що швидше Україна оговтуватиметься від років неефективного керування й досягатиме успіху, то легше їй буде протидіяти агресорові. Вирішальним чинником є ступінь поступу Києва за 5, 10 років і взаємодія із Заходом.

Ірина Борсук
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.