Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 23 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Суспільство

Вибрати дату
RSS

"Героїчна" кримська самооборона погрожувала 88-річному старому

26 березня 2014, 21:49

Кримський утікач, 88-річний бандерівець Володимир Чермошенцев, який вчора прибув до Тернополя, відпочиває в санаторії. Спонтанно поїхати з Криму його змусили наскоки так званої місцевої самооборони. За останні дні вони дедалі частіше погрожували розправою пенсіонерові.

Вісімдесятивосьмирічний Володимир Чермошенцев родом із Поволжя. На початку Другої світової війни його, 16-річного мешканця Бахчисараю, німці забрали на примусові роботи. Але дорогою на заслання хлопця визволили бійці УПА. Так він і присягнув на вірність Україні. Згодом доля повернула його до Криму. Там померли дружина і троє синів. Попри смуток, життя поступово налагодилося. Аж раптом прийшли російські військові. Після кількох візитів невідомих чоловіків із погрозами дідусь вирішив поїхати з півострова.

Володимир Ткач, голова Тернопільської обласної організації Конгресу українських націоналістів:

- Якісь люди сказали: Ми знаємо, що ти бандьора і росіянин, і тебе будемо судити по по всій строгості військового часу. Його не те що злякали, йому реально казали, що йому загрожує.

Вже у Тернополі дідуся зустріли й поселили у санаторії. У пенсіонера від такого комфорту очі розбігаються.

- Їдальня в нас отам. То ви подивитесь, якщо вам зручно буде, то ви потебенько будете ходити. В нас сніданок, обід, вечеря. Якщо не зручно, то ми зможемо вам…

- Та все добре, що ви. Я такого не бачив у житті.

Володимир Ткач, голова Тернопільської обласної організації Конгресу українських націоналістів:

- Поки пан Володимир буде тут лікуватися, ми постараємося переоформити його пенсійний, щоб він тут отримував пенсію, в нас на Тернопільщині.

А ще обіцяють за цей час знайти дідусеві нове житло. Сам Володимир Чермошенцев звикає до нового побуту. Та з болем згадує, чому втік з рідного Криму.

Володимир Черемошенцев, біженець із Криму:

- Мене на вулиці питали, кажуть: ти руський. Кажу - руський. Тебе руські будуть судить. От. Ще що було. Окурками, стою на зупинці, а окурки в мене кидали, харкали, плювали.

Надія Олесницька, Сергій Бокан
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален
Комментарий удален
Его имела право судить только Советская власть. А страна без милосердия обречена.
петр 26.03.2014, 22:01 ответить
Серіал "«Смерть не у раю»"
Серіал "«Смерть не у раю»"

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.