Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Суспільство

Вибрати дату
RSS

Одесити захищають в'їзди до міста

16 квітня 2014, 22:35

Блокпости створили на всіх в'їздах до Одеси активісти місцевої самооборони. Просто поряд із пунктами ДАІ. Документів цивільні не перевіряють. Тільки спостерігають за рухом транспорту: виглядають великі групи людей чи військової техніки.

Пост на Кишинівській трасі. Купа мішків, за якими грубка-буржуйка та намет. Обов'язковий атрибут - два прапори: України й Одеси. Поряд -  працівники ДАІ з автоматами.

Олексій Курносов, співробітник УДАІ в Одеській області: 

- Обеспечиваем безопасность дорожного движения, охрану общественного порядка и недопущение проникновения на территорию города вооруженных лиц.

Завдання активістів самооборони інше. Кажуть: у будь-якому разі хочуть мати правдиву інформацію про те, що відбувається на в'їзді в місто.

Галина Сльозка, активістка загону одеської Самооборони:

- Мы должны смотреть, наблодать за автобусами, чтобы сюда не приехали большие группы людей непонятного назначения.

Юрій, командир загону одеської Самооборони:

- Наша главная задача - не остановить сейчас здесь, не принимать на себя бой, а проинформировать органы, которые пытаются и занимаются в какой-то степени безопасностью.

Марія Тарасова, кореспондентка:

- Блокпост поруч із ринком "7 кілометр". Тут с журналістами розмовляти відмовляються. Ввічливо просять покинути територію барикади.

За територією у траві знаходимо коктейлі Молотова. Тож, здається, люди готові не тільки спостерігати. Вранці в Одесі затримали одразу кількох городян, котрі повернулися з чергування. З їхньої машини вилучили кийки, щити та пляшки із запалювальною сумішшю. У Штабі Самооборони Одеси кажуть: бойових завдань не ставлять. У разі будь-яких конфліктів активісти мають повідомляти правоохоронців.

Зоя Казанжі, координаторка штабу Одеської Самооборони:

- Ми на сьогодні маємо патрулювання на блок-постах стаціонарних разом із силовиками. І маємо патрулювання мобільних груп у місті Одесі. Є інший напрямок: резерв, який може робити бутерброди та надавати медичну допомогу у разі, якщо, не приведи господи, виникне така ситуація.

Зараз у загоні самооборони кілька тисяч людей. Екіпірували їх коштом доброчинних надходжень. Решту одесити підвозять просто на блок-пости.

Андрій, добровільний помічник:

- Вода, сигареты. Обычное. Вода и питьевая, и руки помыть. Это - мой народ. Хоть как-то внести свою лепту, помочь людям, что-то сделать от себя.

Марія Тарасова, Зураб Теделурі
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
А вот почему под статьей комментарии удаляются.?
Это говорит о том, что не каждый может выразить свое мнение.
А кто решает кому можно писать комент, а кому нельзя? Турчинов? ПС?
Видел я этих "ОДЕССИТОВ" на окружной Такие же одесситы как я львовянин или лосанджелец.
Их в Одессу привезли на белом спринтере 13-14 апреля. Сам видел как подъехали вечером.
андрей 18.04.2014, 12:34 ответить
Комментарий удален
Комментарий удален
Комментарий удален
Комментарий удален
чем бы дитя не тешилось, лишь бы не плакало...
777 16.04.2014, 23:05 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.