Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Суспільство

Вибрати дату
RSS

У Києві страйкували трамваї

18 грудня 2014, 23:15

Трамвайна тиша. Столиця день була без частини громадського транспорту. Через кількамісячну затримку зарплати страйкували три трамвайні депо Києва. Майже тисяча працівників вимагають від влади погашення заборгованості.

Таку транспортну несподіванку підготували киянам працівники трьох депо. Вранці жоден повзучий транспорт не виїхав на маршрут - зупинки без людей, колії без трамваїв.

- Нету зарплаты, это уже не первый месяц, не первый год, нам постоянно задерживают зарплату, вот в этом году 4 месяца не получаем зарплаты.

Страйк співробітники Київпастрансу влаштували, бо накипіло. Пані Тамара 40 років за кермом столичних трамваїв. Пригадує, зарплату завжди затримували, але так довго - вперше.

Тамара Свириденко, водій трамвая:

- У меня вот умер сын, я попросила директора: отдайте мне всю зарплату за сентябрь, он мне выдал знаете скоко? 372 гривны.

Позаяк не курсували трамваї, кияни йшли на роботу пішки або ж простоювали на зупинках. 

- Только что узнал, что забастовка.

Тим часом столична влада спочатку владнала проблему по своєму: трамвайними маршрутами пустили автобуси.

Василь, водій автобуса:

- І нам, і тролейбусам, і трамваям - всім зарплати не дають, ото через то вони забастували, а нас кинули, з лінії зняли, шоб людей трохи порозвозити.

Ближче до півдня переконувати трамвайників вийти на роботу взялося керівництво Київпастрансу. Пообіцяло погасити частину боргу.

Сергій Майзель, генеральний директор КП Київпастранс:

- Десь 80 мільйонів, ми вчора погасили 16 мільйонів, повністю людям зарплату погасили за вересень місяць, сьогодні частково, за 20 відсотків за жовтень, ведеться робота.

На підприємстві визнають: боргують працівникам усього комунального транспорту. Причина - надто дешеві квитки і забагато пільговиків, проїзд яких уряд повною мірою не компенсовує.

Сергій Майзель, генеральний директор КП Київпастранс:

- Якщо ми доводили-доводили, що нам потрібно 400 з лишнім мільйонів, то нам доведено 130 мільйонів, ми розуміли, що буде така проблема.

На погашення частини зарплатного боргу страйкарі поки не пристали. Домагаються виконання всіх своїх вимог. А якщо чиновники не знайдуть грошей - погрожують справжнім транспортним колапсом. Тоді на вулиці не виїдуть ще й тролейбуси і автобуси. Кияни не проти.

- Наверно, терпец сорвался, потому что зарплату не платят. Скорее всего, да, мы потерпим.

Ігор Шумик, Олексій Соловей
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Кто в Киеве пользуется общественным транспортом, для поиска альтернатив трамваю можно воспользоваться справочником маршрутов WikiRoutes - bit. ly/wikiroutes-info
Влад 19.12.2014, 15:57 ответить
Нужно отстаивать свои права! Хотя тишина была чудесной без громыхания трамваев под окнами...
Юля 18.12.2014, 23:36 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.