Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 29 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Свідок

Вибрати дату
RSS

Масштабні пожежі продовжують нищити відомі курорти Франції

26 липня 2017, 17:10

Влада Корсики повідомила, що на острові пожежі вже поширилися на півтори тисячі гектарів. Згоріли житлові будинки, в кількох районах людей і туристів, відпочинок яких перетворився на жах, просто виселили. Хоча місцеві кажуть, що виїхали не всі. Загалом вогнем охоплені чотири департаменти на південному сході Франції. Страшні лісові пожежі буквально зжирають елітну й мальовничу Корсику та Французьку Рив'єру. Відомі курорти Ніцца та Сен-Тропе ризикують перетворитися на згарище. У комуні Каро, яка досить близько до Ніцци, вогонь теж знищив кілька будинків. У регіоні також оголошений надзвичайний стан. Вже півсотні людей були змушені покинути свої домівки та переїхати до тимчасового притулку. Побороти смертельно небезпечну стихію намагаються три сотні пожежників.

Натомість дослідники лісів Середземномор'я з французького Авінйона заспокоюють тим, що після таких пожеж дерева швидко відновляться. Як пише "Франс-Інфо", в цьому регіоні, де пожежі лютують влітку протягом тисячоліть, рослинність навчилася жити з цією загрозою і навіть розробила спеціальну стратегію. Так корковий дуб має дуже товсту кору, яка захищає живі тканини стовбура від полум'я. А кедр може вижити, якщо в нього згоріло більше 80% листя.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.