Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 15 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Дніпропетровський бізнесмен "кинув" банк на мільйон

15 грудня 2009, 14:57
Дата ефіру/події: Вівторок, 15 грудня 14:57

Як фінансову установу на гроші "кинути"? Це добре знає дніпропетровський бізнесмен. Він узяв мільйонний кредит, а тепер відмовляється виплачувати, та його підтримують судді.

Два екскаватори, два автокрани і каток. Все це - за банківський кредит. Коли підійшла пора гроші повертати, дніпропетровський бізнесмен дав заднього. Щоб не віддавати гроші, подав позов. Справу взявся розглядати суддя Дніпропетровського районного суду Андрій Шабанов.

Кирило Довженко, юрист:

- Согласно закону, споры хозяйственных субъектов могут рассматриваться только хозяйственными судами. Обращаться с ними в райсуды нельзя. Другими словами, это настолько же абсурдно и неправильно, как если бы зубной врач стал лечить больного с заболеваниями сердца.

Але суддя не знітився: взяв - і виніс ухвалу на користь боржника. Чому районний суд розглядав цю справу і навіть дозволив дніпропетровському підприємцеві не повертати борг? Щоби прояснити ситуацію, відсилаємо запит до районного суду. Там, відповідають, Андрій Шабанов свого рішення не коментуватиме: все, що хотів, він сказав в ухвалі. Щоб отримати з бізнесмена заборговані гроші, банк шукає правди в Апеляційному суді Дніпропетровської області. Але там нічого крамольного в діях судді районного суду не вбачають. Банкіри таке передчували, адже в апеляційному працює його батько - Шабанов Микола.

Кирило Довженко, юрист:

- Это недопустимо не только с точки зрения закона и морали, но и с точки зрения этики.

На думку юристів, теоретично анулювати кредит можливо. Але тільки якщо діяти в законному порядку. І світить таке не багатим бізнесменам, а хіба що багатодітним родинам, інвалідам і малозабезпеченим верствам населення.

Борис Сачалко, Олександр Мироненко, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.