Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 20 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Києві сусіди пенсіонерки незаконно приватизували її землю

18 серпня 2010, 13:18
Дата ефіру/події: Середа, 18 серпня 13:18

Київська пенсіонерка скаржиться на сусідів і корумпованих урядників. Каже, вони незаконно заволоділи землею, на якій розташоване її житло. А самочинно зведену комору примудрилися зареєструвати як власний будинок.

Свою оселю, що на вулиці Бориславській, Катерина Андріївна ось уже сорок років ділить із сім’єю Хоменків. Поки був живий тамтешній голова родини, стосунки сусідів були добрими. А потім хазяїв другої половини будинку неначе підмінили. На землі, що належить пенсіонерці, вони звели собі комору, а одного разу, коли жінка похилого віку хотіла пофарбувати свою частину хати - мало не вбили.

Катерина Татаринська, мешканка м. Києва:

- Я туди зайшла з краскою. Ліда і Андрей вискочили: "Уходь отсюда". Я говорю: "Я хочу помить і покрасить". Вони ту краску перелили - і давай мене за груди випихать за спину. Ліда мене схватила за коси і вирвала оцю сторону з корнями, а Андрей наносив ногами удари.

Жінка звернулася до міліції, справу передали до товариського суду. Проте її кривдників не покарали. Тоді ображена старенька вирішила відмежуватися від недобрих сусідів і приватизувати свою частину будинку вкупі зі своєю частиною землі. Та коли прийшла до БТІ, щоб замовити технічного паспорта, сторопіла: їй видали документ, а там чорним по білому написано, що на її ділянці вже кілька років як височить двоповерхівка.

Катерина Татаринська, мешканка м. Києва:

- А що, ви не знаєте? Ви ж поставили новий дом у два етажа, а тепер ви мене питаєтє.

Новим будинком виявився...та сама незаконно зведена колись комора. Її спритники приватизували як житловий будинок разом із землею пенсіонерки. А щоб обладнати оборудку, підробили бабусин підпис, а місцевий суд ухвалив рішення без її присутності .

Володимир Білик, правозахисник:

- Были установлены факты подделки подписи и фальсификация материалов, на основании которых выделялся земельный участок под дом, которого в природе не существует.

"Свідок" побував у будинку, де мешкають протиборчі сторони. Сусіди Катерини Андріївни журналістів на поріг не пустили.

Сусіди Катерини Андріївни:

- Нам надіслали матеріали, де є експертиза, що підроблений підпис вашої сусідки, коли ви робили техпаспорт новий. Ви можете це якось пояснити?

- Ніхто не міг підробляти! Нащо мені з вами говорити? Для цього є прокуратура. Хай вони визивають.

У прокуратурі Солом’янського району Києва, куди "Свідок" звернувся по роз’яснення, з журналістами спілкуватися не захотіли. А ось у столичній не на камеру повідомили: про клопіт пенсіонерки знають. Пообіцяли розібратися. Якщо з’ясують, що бабусині сусіди порушили закон, скасують усі приватизаційні рішення, і винних притягнуть до відповідальності.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Грязная ложъ! Программа "СВИДОК" нагло врет!!! Грязная желтая пресса!

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.