Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 31 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Одесі колишній головлікар звинувачує посадових осіб у фінансових махінаціях

19 жовтня 2010, 11:36
Дата ефіру/події: Вівторок, 19 жовтня 11:36

Медичний скандал - в Одесі. Колишній головний лікар звинувачує посадовців у фінансових оборудках під час закупівлі обладнання. У міському управлінні охорони здоров'я звинувачення відкидають. Кажуть, звільнений за кримінальну справу службовець просто зводить рахунки з керівництвом.

Володимир Закалінський, екс-керівник міської лікарні №10. Два останні роки він під слідством. Разом із тим, сам висуває звинувачення - проти свого колишнього керівництва. Лікар заявив про фінансові махінації під час закупівлі медобладнання.

Володимир Закалінський, колишній керівник лікарні № 10 м. Одеси:

- Нам Минздрав поставил тоже в седьмом году две почки "Фризениус" по цене 100 тысяч гривен. Нам же на тендере их покупали от 140 до 180 тысяч за каждую почку. Считайте, что на каждой почке завышалась цена на 8 тысяч долларов.

А ось і самі апарати штучної нирки, встановлені у відділенні гемодіалізу. Цей кабінет пацієнти поміж собою звуть камерою смертників. Тут хворі отримують другий шанс на життя.

Лідія Ірадова, пацієнтка:

- Ну, это образ жизни. Все уже б не жили, уже бы просто не жили. Стараемся вести, благодаря этой чистке, нормальный образ жизни, не думать о том, что мы инвалиды 1 группы, а все делать, базары, кушать готовить.

Останні 6 років Олександр приходить сюди тричі на тиждень. Для нього гемодіаліз - то остання надія вижити. Нещодавно від тієї таки хвороби втратив брата-близнюка.

Олександр Дегтярьов, пацієнт:

- Когда я начинал, оборудование было практически старое и не здесь, в областной, было очень плохо. А это практически совершенно, благодаря ему бегаем еще.

Лікування одного такого хворого коштує місту 150 тисяч гривень на рік. Звинувачення у фінансових махінаціях у міському управлінні охорони здоров'я відкидають. Запевняють, тендерні торги були прозорими. До того ж, вони не могли відбутися без участі тодішнього головного лікаря, з боку якого тепер і лунають закиди.

Олександр Андрієвський, керівник лікарні № 10 м. Одеси:

- Обычно, когда закупается оборудование, это согласовывается с главным врачом. И главные врачи ставят подпись на этом договоре. + Договор он идет трехсторонний, между управлением здравоохранения, главврачом, продавцом, поэтому главный врач обычно, он в курсе дела.

Після оприлюднення скандальних звинувачень лікарня пережила більше десятка перевірок - прокуратури та інших контролюючих органів. Щоправда, жодних порушень так і не виявили.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.