Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 1 червня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Аферисти змусили киянку накупити "лікувальних" приладів на 50 тис. грн.

2 листопада 2010, 12:54
Дата ефіру/події: Вівторок, 2 листопада 12:54

Арсенал приладів від усіх хвороб зібрала в себе вдома бабуся з Києва. Щоправда, більшістю вона не користувалася. Накупила їх на п'ятдесят тисяч гривень. Міліціянти кажуть: довірливу жінку майстерно ошукали продавці масажерів.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- Ця піраміда коштує 50 тисяч гривень. Тут, наче, все для здоров'я: окуляри для поліпшення імунітету, засіб для збільшення грудей, масажери для ніг. Власниця всього цього добра - сімдесятисемирічна бабуся.

Нінель Федорівна просить не показувати свого обличчя. Стидається, бо впевнена: її ошукали. Все почалося ось із цього поясу. Його жінка купила з вітрини телемагазину.

Нінель Федорівна, мешканка м. Києва:

- Пояс - за 2890.

Пасок їй і хворі нирки грів. І, наче, ефект схуднення обіцяли.

Нінель Федорівна, мешканка м. Києва:

- Он грел очень хорошо, очень хорошо, особенно поясницу, вот эта часть грела замечательно.

Тривало це два тижні, а потім прилад зламався. Пенсіонерка звернулася до компанії, в якої купувала пояс. Та фахівці, замість полагодити або замінити його, запропонували інший диво-масажер. Ще й за привабливою ціною.

Нінель Федорівна, мешканка м. Києва:

- Возьмите, пожалуйста, за полцены, он стоит 6200.

Ще й нав'язливо додому прислали. Мовляв, не сподобається - заберемо. Пенсіонерка на такі умови пристала й придбала апарат. А потім виявилося: він іде тільки в комплекті ще з двома ґаджетами: паском для попереку та засобом для збільшення грудей. А це ще майже десять тисяч гривень.

Нінель Федорівна, мешканка м. Києва:

- Что делать - иду по людям, у меня то денег таких нет.

Навіщо їй ці покупки - вона й замислитись не встигла. Бабусі зателефонували й запропонували викупити все це майно. Запевняли, що можна його дуже вигідно перепродати.

Нінель Федорівна, мешканка м. Києва:

- Говорят, у нас есть такая женщина, которая руководит санаторием, в Саках, и она эти приборы у вас купит.

Тільки маленьке і вже добре знайоме зауваження - потрібно купити ще кілька апаратів. Мовляв, санаторій придбає тільки весь комплект. Так у її колекції з'явилися засіб для поліпшення імунітету та виведення усіляких мікробів з організму. Кожен - майже по десять тисяч гривень.

Нінель Федорівна, мешканка м. Києва:

- Надо взять еще один прибор для ног, вот за 9 тысяч, какой-то очень солидный прибор, всего за 9850, говорят. Если вы не возьмете завтра этот прибор, мы ничего не сможем сделать, все рухнет.

Апарати поступово заповнювали маленьку кімнату, та їх ніхто не поспішав викуповувати. Тож бабуся зрозуміла: її ошукали.

Нінель Федорівна, мешканка м. Києва:

- Я в жизни сама преподаватель, я никогда в жизни не делала пакостей, я всегда верила людям, я всегда верила детям.

Від того і стала жертвою шахраїв, кажуть правоохоронці.

Микола Рощин, головний фахівець Департаменту МВС України:

- Жінка віддала майно, їй наговорили купу всіляких нісенітниць про те, що це є інститут, що то є фірма, що вони державою підтримані, і це є програма, ці прилади дуже корисні, вони - не тільки масажі, вони лікують.

В цьому міліціянти і вбачають шахрайство. Бо продають ці апарати втридорога, і як панацею від усіх хвороб.

Микола Рощин, головний фахівець Департаменту МВС України:

- Взагалі ці прилади - є китайське барахло.

Та покарати аферистів не так легко. Продають диво-прилади приватні підприємства. Їхня ж діяльність - то ціле кубло, яке потрібно розплутувати поступово.

Микола Рощин, головний фахівець Департаменту МВС України:

- Підприємство реєструється на одну людину, документи - на іншій, та передає третій, реєструється в одному місці, працює в іншому.

Фірму, що ошукала бабусю, таки знайшли. Зареєстрована вона в Запоріжжі, а працює, наче, в Києві. Коли вирахують відповідальних осіб, порушать кримінальну справу. Пенсіонерка того домагатиметься. Поки ж вона вся в боргах, подумує, чи не влаштувати розпродаж цих агрегатів.

Микола Рощин, головний фахівець Департаменту МВС України:

- Может, действительно, это в какой-то санаторий возьмут, или кто-то возьмет куда-то.

Олена Ткаченко, Олександр Кругликов.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Я попалась на аналогичную аферу. Очень хотелось бы узнать у кого именно эта женщина покупала все эти приборы, потому как меня полиция, мягко говоря, послала и я осталась с ненужным мне прибором и долгом в 10000 гривен. Может если это одни и те же аферисты, то получится соединить эти аферы в одно дело? Если не вернуть свои деньги, то хоть наказать этих мошенников. Схема обмана очень уж похожая - заказ товара, предложение выкупить другой товар, который потом купит кто-то по более высокой цене. Если мое сообщение кто-то увидит, то напишите мне на почту anastasiamkt(собачка)mail точка ru

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.