Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 20 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Два львівських шахрая зібрали 120 тис. грн. "на лікування дитини"

19 квітня 2011, 12:33
Дата ефіру/події: Вівторок, 19 квітня 12:33

На лікування дитини просили гроші двоє львівських шахраїв. Для правдивості вдавали з себе семінаристів. Сотні співчутливих людей вірили й подавали. За рік псевдоволонтери заробили на чужому горі 120 тисяч гривень. Батько хворої дівчини дізнався, і звернуся до міліції.

Чотирнадцятирічна Зоряна хворіє на епілепсію. Щомісяця на лікування й догляд потрібно до трьох тисяч гривень, розповідає батько дівчини. То ж коли пришли двоє молодих семінаристів і запропонували допомогти збирати кошти, пан Роман зрадів.

Роман Пророк, батько дівчинки:

- Прийшов до нас хлопчина, сказав, що читав про наші проблеми в Інтренеті, бо в Інтернеті про нас давно відомо, і вони вирішили помогти. Сказав: "Ми з духовної семінарії з товаришем, ми маєм такий відпуст, ми часто допомагаємо дітям. Я не мав підстав йому не вірити, тим більше, що ми раді кожній копійці

Семінаристи наполягли на укладенні угоди - мовляв, без документів люди гроші неохоче дають. Кошти збирали, та батькам хворої дитини не перепало ні копійки. Адвокат пана Романа демонструє пухкеньку папку з розписками сотень осіб, які робили пожертви. Юрист каже: доказів вини шахраїв досить, а кримінальної справи міліція досі не порушила.

Андрій Шніцар, адвокат постраждалого:

- Категорично говорити якусь версію, чому правоохоронні органи не розслідують дане питання, не можна. Але здогади є різні. Були прислані СМС до батька, де повідомлялося, що дані особи мають родичів відповідних в міністерстві внутрішніх справ, і що ця справа не буде доведена до логічного завершення.

"Буде," - запевняють правоохоронці. Просто ошуканих так багато, що їх несила опитати за короткий термін.

Денис Харчук, керівник відділу ГУ міліції в м. Львові:

- Відповідно, треба опитати всіх людей, відібрати в них пояснення відповідно - кому, які гроші давали. Це трохи об'ємна робота. Відповідно, коли всі матеріали будуть зібрані, буде вирішуватися питання про відкриття кримінальної справи.

Батько дівчинки зізнається: довіритися шахраям спонукала його релігійність.

Роман Пророк, батько дівчинки:

- Коли хлопці прийшли і сказали, що вони з духовної семінарії, це викликало в мене довіру.

Посилання шахраїв на церкву завжди має добрий ефект, пояснює отець Роман.

Отець Роман:

- Навіть людина, яка є невіруюча, якщо вона бачить таке безкорисливе бажання в очах когось допомогти… Ну, чого б не мали вам допомогти люди, які вірять в Бога, вони це декларують.

Чи покарають псевдосемінаристів-шахраїв - покаже час. А людям, що небайдужі до чужого горя, правоохоронці радять бути пильними.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Як вияснилось,ніякої кримінальної справи ніхто відкривати не збирається. В інтерв"ю ЗІКу той же Харчук привселюдно заявив,що оці "папірці" в папці не мають юридичної ваги,позаяк не завірені нотаріусом і,відповідно доказами не є. Хлопців мирно відпустили додому.

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.