Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 20 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Сумах будівельна компанія отруїла людей формальдегідом

4 травня 2011, 13:17
Дата ефіру/події: Середа, 4 травня 13:17

Наталя Олефіренко показує свій будинок. Від нього і досі йде різкий запах формальдегіду. Це будівельники перетворили оселю на справжню газову камеру.

Наталя Олефіренко, постраждала:

- Муж первый вошел в дом и он выскочил оттуда, глаза сразу красные, перекрывает дыхание, и говорит: "Наташа, ты была права! Там ужас! Там газовая камера!"

Родина вирішила утеплити оселю. За газетним оголошенням знайшли фірму, що заповнювала простір між стінами спеціальним пінопластом. Утеплилися, а за кілька днів довелося викликати санстанцію. Її працівники змогли зайти до будинку лише в протигазах.  

Наталя Олефіренко, постраждала:

- Показало повышение концентрации формальдегида от допустимых норм в каждой комнате по-разному. В этой - 110 раз, в этой - 120, в кухне было 100 раз.  

Зовнішні стіни будинку довелося розбирати. Ціле літо цеглу вимочували у воді, а потім зводили нову кладку. Внутрішні стіни змінили повністю. Відновлення будинку коштувало 100 тисяч гривень. Але найстрашніше - шкода завдана здоров'ю.  

Чоловік пані Наталі на лікуванні й тепер. Через формальдегід подружжя дістало хронічні недуги дихальних шляхів, нервової системи, загострилися вже набуті хвороби.  

Михайло Юхоменко, кандидат біологічних наук:

- Людина повинна знати, що ця речовина є надзвичайно отруйною. В першу чергу, ця речовина вражає центральну нервову систему, зорові центри, шкіру, може викликати екземи.  

За що потруїли цілу родину, ми хотіли дізнатися у керівника фірми, яка утеплювала будинок. Але за адресою офісу - лише замкнені двері. Сусіди, куди поділися утеплювачі, не кажуть.     

Два з половиною роки судилася пані Наталя з горе-будівельниками. Розповідає, статті їм кілька разів замінювали на легші, а потому звільнили від відповідальності зовсім - амністія. Власники будинку не отримали й копійки компенсації. Пані Наталя боїться - її кривдники й схожі до них продовжують заливати отруту людям між стін.

Наталя Олефіренко, постраждала:

- Люди могут жить в таких вот отравленных домах, болеть и не знать, отчего.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
бРЕХНЯ ОЧЕРЕДНАЯ
ЧЕЛ. 13.05.2011, 20:46 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.